MW 1, 2, 3, X1 disko dydžio keitimas

26 vasario 2019, 0:51

Minėtų automobilių pirminio surinkimo ir nepriklausomos rinkos tiekėjas yra Schaeffler”. Pirmaisiais gamybos metais buvo nuspręsta naudoti 240 mm standų diską.  Ilgainiui, viskas ima kisti.

Pirmasis, ryškiausias pasikeitimas yra modernios vibracijos slopintuvas, turintis besisukančią inercijos masę. Šis sprendimas efektyviai pašalina vibracijos efektą automobiliuose, turinčiuose išilginį variklio ir galinio rato pavaros reguliavimą. Matomas žiedas gali suktis keliasdešimt laipsnių abejomis kryptimis. Tai suteikia vibracijos pašalinimo efektą, sukuriant didžiausią komfortą.

Dirbtuvių požiūriu bet kokie pokyčiai gali sukelti abejonių. Jei, išmontavus 240 mm diską,  bus įsigyta nauja sankaba, kurios disko skersmuo yra tik 230 mm, galima sudvejoti, ar sankabos komplektas buvo tinkamai parinktas. „LuK RepSet”  nr 624 3530 00  diskas yra mažesnis vienu dydžiu. Išmontuojant senąją dalį galima drąsiai montuoti naują vibracijos slopintuvą su mažesniu paviršiumi. Reikalinga tinkama įvorė disko centravimui. Ji parodyta nuotraukoje Nr.3 ir yra  specialiojo įrankio „LuK Special Tool SAC”  nr 400 0237 10 elementas.

Sankaba yra suspausta specialia transportavimo blokada ir nereikalauja specialaus įrankio. Išcentravus diską ir priveržus jį, reikia išmontuoti blokadą iš diskinės spyruoklės ir išimti centruojančią įvorę iš sankabos disko.

Kitas klausimas, kuris gali kelti sunkumu, tai tinkamas guolių surinkimas. Jie gali būti montuojami dviem būdais. Komplekto viduje yra instrukcija „nonverbal”, kuri išsklaidys abejones dėl atraminio guolio montavimo sankabos svirtyje.

Turite žinoti, kad guolis turi judantį bėgelį, o jo paviršiuje yra plastikinis dangtelis, kurio užduotis – neleisti slydimo tarp atraminio guolio ir diskų spyruoklių antgalių.

Turite atkreipti dėmesį į teisingą sankabos parinkimą, nes lengva padaryti klaidą, kuri gali sukelti techninių kliūčių. Minėtasis diskas Nr 624 3530 00  BMW 1 (E81 ir E87), bet tik 85 kW variklio versijai. 105 kW varikliui galima naudoti tik E81. Papildomą techninę informaciją, surinkimo instrukcijas, technines brošiūras ir aptarnavimo informaciją rasite : www.repxpert.pl

„Schaeffler” remiamas straipsnis.

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!