Rūdys: pavojingos, bet įveikiamos

1 liepos 2020, 18:42

Rūdys – viena didžiausių grėsmių tiek naujam, tiek naudotam automobiliui. Lietuva priklauso geografinei zonai, kurioje korozijos tikimybė itin aukšta. Šalyje kinta metų laikai, dažnai vyrauja drėgni orai. Kelyje žiemą barstoma druska, juntama ir jūros įtaka. Šių aplinkos veiksnių lemiamos žalos išvengti padeda speciali automobilių apsauga nuo rūdžių.

Rūdys ne tik atrodo negražiai. Jos neigiamai veikia ir mechaninių automobilio dalių būklę. Surūdijęs automobilis netenka savo vertės, jį sunku parduoti. Norite apsaugoti savo automobilį nuo rūdžių, tačiau nežinote jo priežiūros ypatybių, kokias apsaugos priemones naudoti? Specialistai atkreipia dėmesį – apsauga nuo rūdžių gali būti užtikrinta tik nuosekliai ir detaliai prižiūrint automobilį. Pateikiame kelis paprastus patarimus, kaip išvengti rūdžių ir jas įveikti.

Reguliariai plaukite, vaškuokite automobilį

Rūdys sparčiai plečiasi, tad apsauga nuo tokių pažeidimų prasideda nuo kasdienės automobilio priežiūros. Pajūrio oras, druskinga kelio danga žiemos metu skatina rūdžių susidarymą. Rūdžių išvengsite lengviau tinkamai plaudami automobilį. Patariama jį plauti kartą per 2 savaites, žiemos metu – kartą per savaitę tam, kad automobilio paviršiuje nesikauptų druska. Druskos neutralizacijai naudokite sodą – tiesiog ištirpinkite šaukštą jos vandenyje, kuriuo plaunate automobilį. Taip pat galite naudoti specialias priemones.

Automobilio vaškavimas – dar vienas būdas, kaip paprastai pasirūpinti apsauga nuo rūdžių. Patariama nuplautą transporto priemonę vaškuoti kartą per mėnesį. Kuo tolygiau paskirstykite priemonę, leiskite jai natūraliai nudžiūti, o tuomet išblizginkite paviršių. Stenkitės, kad vaško nepatektų ant ratlankių, stiklo – jį pašalinti nelengva.

Taip pat svarbu nuolat valyti plyšius, esančius automobilio galinėje dalyje. Čia kaupiasi lapai, dulkės, purvas, kitokie nešvarumai. Patartina tinkamai rūpintis ne tik automobilio išore, bet ir vidumi. Nuolat įsitikinkite, ar automobilio salonas švarus. Rūpinantis švara visapusiškai, apsaugoti automobilį nuo rūdžių yra gerokai lengviau.

Apsaugai nuo rūdžių būtina ir apžiūra, ir specialios priemonės

Purškiamos, tepamos priemonės – puiki apsauga nuo rūdžių. Atkreipkite ypatingą dėmesį į sritis, kuriose rūdys jau pradeda rastis. Norėdami jų išvengti, nuolat įdėmiai apžiūrėkite automobilį: ratlankius, priekinį ir galinį buferius, slenksčius, automobilio šonus. Smulkūs pokyčiai dažytame paviršiuje rodo, kad korozija jau prasidėjusi. Specialiomis priemonėmis reikėtų apipurkšti sritis aplink automobilio langus, ratus, sparnus. Valykite jau pradėjusias rūdyti vietas ir aplink jas.

Apsauga nuo rūdžių reikalauja nuolatinių pastangų. Tačiau reguliariai tikrinant automobilį, rūpinantis net ir menkai aprūdijusiomis vietomis, apsauga nuo rūdžių gali būti užtikrinta. Sekant nurodytais patarimais, net ir naudotas automobilis tarnaus ilgiau ir atrodys gražiau.

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!