Patarimai, kaip prižiūrėti stogo bagažinę

5 birželio 2022, 12:35

Stogo bagažinės – labai praktiškas būdas susidėti įvairius nedidelius krovinius daug keliaujantiems. Važinėjant Lietuvos ir užsienio šalių keliais, stogo bagažinė tikrai neprimena tų blizgių ir puikių bagažinių, kurios yra matomos reklamose ar el. parduotuvėse. Dulkės, akmenukai, gausybė vabzdžių ir saulė yra pagrindiniai stogo bagažinės „priešai“, išmarginantys šį automobilio priedą kiekvienos kelionės metu.

Kaip prižiūrėti stogo bagažinę, kad ji atrodytų kaip nauja?

Pastangų tikrai reikės labai nedaug. Štai keletas naudingų patarimų, kaip prižiūrėti stogo bagažines.

1. Nuimkite po kiekvienos kelionės. Taip, rekomenduojama po kiekvienos kelionės stogo bagažinę nuimti ir nuvalyti.

2. Nuplaukite aksesuarą. Stogo bagažinės turėtų būti plaunamos stipria vandens srove. Jei namuose turite aukšto slėgio plovimo aparatą, problemų tikrai nekils. Tiesiog nuplaukite savo stogo bagažinę, ją nudžiovinkite ir paruoškite kitai kelionei.

3. Išsiurbkite stogo bagažinės vidų. Nuolatos išsiurbkite vidų, nes ten pribyra įvairių smulkių šiukšlių, o kartais net ir maisto atliekų. Jei paliksite juos stogo bagažinėje, netrukus galite sulaukti svečių – įvairių vabzdžių ar net graužikų. Jums tikrai nereikia, kad šie parazitai lankytųsi stogo bagažinėje, todėl laikykite detalę švarią iš vidaus ir išorės.

4. Nuvalykite stogo bagažinę tam skirtu valikliu. Jei neturite galimybės pasinaudoti aukšto slėgio plovykla, pabandykite nuplauti priedą specialiu valikliu. Užpurkškite valiklio, skirto plastikiniams paviršiams valyti ir kiek palaikę nuvalykite šluoste, kuri nebraižo paviršių. Jei palaikysite užpurškę kelias minutes, ploviklis atitirpins pridžiūvusių vabzdžių, purvo liekanas ir šios nusivalys lengviau.

5. Ištepkite stogo bagažinę specialia blizgia medžiaga. Stogo bagažinės nuolatos gauna itin didelį saulės spindulių kiekį, todėl juodo matinio plastiko spalva gali pasikeisti. Norint išvengti rizikos reikalingas aliejaus pagrindu pagamintas blizgiklis, kuris atspindi dalį saulės spindulių ir apsaugo plastikinį paviršių nuo saulės poveikio. Patartina palaukti, kol pateptas paviršius nudžius ir tik tada leistis į kelionę.

6. Kruopščiai išvalykite tvirtinimo detales. Nors plastikas ir aliuminis nėra imlūs rūdims, prižiūrėti iš šių medžiagų pagamintas dalis reikėtų atidžiau. Kai į tvirtinimo detalių vidų patenka smėlio ar dulkių, detalės prispaudžiamos ne itin tvirtai, todėl važiuojant jos gali judėti ir braižyti paviršius. Siekdami to išvengti, drėgna šluoste išvalykite skersinių tvirtinimo detales.

7. Nuimkite ne tik bagažinę, bet ir stogo bagažinės skersinius. Nepalikite jų pritvirtintų, net jei ir stogo bagažinė nuimta. Taip ne tik didėja kuro sąnaudos, bet ir dėvisi skersiniai. Juos galite laikyti tuščioje stogo bagažinėje, kad neužimtų daug vietos.

Iš esmės priežiūra nėra sudėtinga – tereikia, kad ji būtų atliekama reguliariai ir atidžiai.

Kur laikyti stogo bagažinę?

Kitas svarbus klausimas – kur dėti automobilio stogo bagažinę, kai jos nereikia. Ji yra gana kompaktiška, nes dažniausiai dangtį galima nuimti ir padėti jį atskirai. Taip detalė užima kur kas mažiau vietos.

Stogo bagažinei įrenkite vietą sandėliuko palubėje. Tai padaryti gana paprasta: įsukite keturis varžtus ir prie jų pritvirtinkite ploną trosą arba virvutę, kurią reiktų įverti į ploną sodo žarną, siekiant nesusibraižyti stogo bagažinės kraštų. Stenkitės taip pakabintoje bagažinėje nelaikyti sunkių daiktų, kad ji nesideformuotų.

Visa reikalinga priežiūra – muiluotas vanduo, šluostė ir kruopštus darbas. Tiek tereikia, kad daiktas džiugintų funkcionalumu ir puikia išvaizda ilgus metus.

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!