Patarimai keičiantiems automobilines lemputes

22 gegužės 2020, 14:27

Automobilinių lempučių keitimu dažniausiai rūpinasi patys vairuotojai. Visgi, tai darant pirmą kartą vertėtų susipažinti su keletu aspektų. Tai bene geriausias būdas išvengti dažniausiai pasitaikančių klaidų, kurios gali lemti techninius automobilio gedimus, grėsmę savo ir kitų eismo dalyvių saugumui.

Pasirinkite tinkamas lemputes

Pirmasis žingsnis – tinkamų lempučių įsigijimas. Šių priemonių tipų yra keletas, todėl reikėtų atidžiai įvertinti konkrečios transporto priemonės žibintus. Pavyzdžiui, LED lemputės automobiliams šviečia labai ryškiai, todėl jos gali netikti halogeniniams žibintams. Tokiais atvejais šviesa yra netinkamai laužiama, todėl reikia papildomo reguliavimo, kuris taip pat ne visada padeda.

Todėl dar prieš įsigyjant lemputes rekomenduojama išsiaiškinti automobilio žibintų tipą ir pasirinkti atitinkamas priemones. Autoaibe.lt galite rasti platų jų asortimentą. Halogeninės, ksenoninės, o gal LED – užsisakykite būtent tas lemputes, kurių jums reikia.

Atkreipkite dėmesį į keitimo instrukcijas

Nors lemputes daugeliu atvejų pakeisti nėra labai sudėtinga (priklausomai nuo automobilio modelio), tai darant reikėtų laikytis nurodytų instrukcijų. Pirmiausia užgesinkite variklį ir įjunkite rankinį stabdį. Siekiant išvengti elektros iškrovos, automobilio šviesos turėtų būti išjungtos. Nors 12 V įtampa ir nėra stipri, jai esant galima pakenkti tiek automobiliui, tiek lemputei.

Nepriklausomai nuo to, ar naudojamos halogeninės, ksenoninės ar LED lemputės automobiliams, jas reikėtų laikyti ne už stiklinės, o metalinės dalies. Taip sumažinama lemputės pažeidimo tikimybė, nes po lietimo pirštais likę riebalai gali ženkliai sutrumpinti jos veikimo laiką. Tam, kad transporto priemonės žibintai skleistų vienodo ryškumo šviesą, vienu metu rekomenduojama pakeisti abiejų pusių lemputes – ypač, jei prieš tai jos buvo keistos tuo pačiu metu. Labai tikėtina, kad perdegus vienai, neužilgo nustos šviesti ir kita. Todėl toks sprendimas gali padėti sutaupyti laiko.

Neignoruokite iškilusios problemos

Kartais pasitaiko atvejų, kai vairuotojai ignoruoja perdegusias automobilio lemputes ir neskuba jų keisti. Tačiau pastebėjus tokią problemą ją reikėtų spręsti nedelsiant – priešingu atveju tai gali turėti rimtų pasekmių. Prastai šviečiantys žibintai kelia pavojų tiek jums patiems, tiek aplinkiniams. Tykančių grėsmių išties daug:

  • sumažėjęs matomumas;
  • pailgėjęs reakcijos ir stabdymo laikas;
  • kitų vairuotojų klaidinimas – nepastebimi automobilio gabaritai, todėl gali atrodyti, kad tai motociklas ar dviratis.

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!