Amortizatorių montavimo instrukcija „Peugeot 407“

12 liepos 2023, 11:52

Tyrimai parodė, kad šios transporto priemonės amortizatoriai yra gana retai keičiami. Galbūt dėl to, kad „Peugeot 407“ priekinės ašies amortizatorių ir pakabos spyruoklių keitimas nėra toks lengvas, kaip gali atrodyti. Daugiausia dėl ribotos prieigos ir papildomo surinkimo darbų.

 „PEUGEOT 407“ priekinių amortizatorių montavimo instrukcija

Šios transporto priemonės vienos pusės amortizatorių keitimas trunka apie 1,5 val.

Žemiau pateikiami montavimo žingsniai, kurių reikia laikytis, išmontuojant ir surenkant amortizatorių „Peugeot 407“:

  1. Nuimkite ratą.

  1. Saugiai nuimkite tvirtinimo kaištį ir atsuktuvu atsukite varomojo veleno (krumpliaračio) veržlę.
  2. Saugiai ir tinkamai priveržkite ir užfiksuokite varomąjį veleną, kad jis nenukristų ir nebūtų pažeistas. Tai taip pat padės apsaugoti homokinetinę jungtį nuo pažeidimo. Šio veiksmo metu ašis turėtų būti prilaikoma.
  3. Atlaisvinkite apatinę svirtį.

  1. Atsukite vairo stebulės galą.

  1. Atsukite stabilizatoriaus jungtį (viršutinė stabilizatoriaus tvirtinimo varžto dalis taip pat padeda pritvirtinti apatinę amortizatoriaus movą).
  1. Nuimkite 2 ratų stebules.
  1. Nuimkite varomąjį veleną su rato stebule.

PASTABA: rekomenduojama naudoti specializuotas priemones, tačiau taip pat galite naudoti įprastus įrankius.

PASTABA: visi atlikti montavimo žingsniai sudarė palankias sąlygas amortizatorių ištraukti iš apačios.

  1. Nuimkite valytuvų laikiklius, nuimkite guminį variklio dangčio tarpinę ir nuimkite apatinį dangtelį. Dabar jūs galite atsukti 3 varžtus, pritvirtinusius viršutinį montavimo komplektą (laikykite amortizatorių viena ranka, kad jis nenukristų). Šiuo metu nespauskite viršutinės amortizatoriaus veržlės.
  2. Iš apačios ištraukite amortizatorių ir tinkamai ją įdėkite į įspaustas spyruokles (rekomenduojama hidraulinę kolonėlę saugiai įspausti). Išmontuokite visus komponentus ir patikrinkite jų techninę būklę. Su naujuoju amortizatoriumi rekomenduojama pakeisti ir šiuos elementus: viršutinį montavimo komplektą, apsauginį dangtį ir pakabos spyruokles.

Įdėkite naują KYB amortizatorių, pakabos spyruoklę, viršutinį montavimo komplektą ir apsauginį gaubtą ir saugiai sumontuokite visą komplektą.

Nepamirškite tinkamo visų komponentų montavimo eiliškumo. Nenaudokite tokių įrankių kaip suspaudimo replės stūmoklio strypo laikymui, nes jos gali pažeisti chromuotą paviršių ir sukelti alyvos nutekėjimą bei sugadinti amortizatorių. Tam tikslui naudokite tik tinkamas priemones.

Sumontuokite kolonėlę iš apačios. Visi kiti surinkimo darbai atliekami atvirkštine išmontavimui tvarka.

KYB rekomenduoja pakabos sistemos geometriją po kiekvieno automobilio amortizatoriaus keitimo.

KYB rekomenduoja visada pakeisti vienos ašies amortizatorius ir pakabos spyruokles poromis.

Norėdami peržiūrėti vaizdo įrašą, kaip tiksliai pakeisti „Peugeot 407“ priekinės ašies amortizatorius, spustelėkite pridėtą nuorodą ir pasirinkite tinkamą automobilį www.youtube.com/KYBEurope.

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!