Vokiški variklio remonto ypatumai

6 birželio 2017, 23:24

Kokybiškas variklio remontas reikalauja ne tik meistro techninių žinių ir praktinės patirties, bet ir tinkamų įrankių beigi įgūdžių jais naudotis. Net aukščiausių technologijų detalės gali būti pažeistos netinkamai jas montuojant. Pakartotinas remontas – menkas malonumas: klientas piktinasi, o autoservisas praranda laiką, pinigus ir reputaciją.

Remonto klaidas dažniausiai lemia sekantys veiksniai:

– nepakankama meistro kvalifikacija ir su tuo susijusios netyčinės klaidos;

– tinkamų įrankių stoka bei įvairių parankinių priemonių naudojimas remontui.

Rūpindamasi savo klientais, įmonė NPR of Europe, viena iš lyderių variklio detalių gamyboje, kartu su savo pagrindine produkcija siūlo ir atitinkamus montavimo įrankius.

Įrankis stūmoklio grioveliams valyti

Aukščio tarpas tarp šoninio žiedo paviršiaus ir stūmoklio griovelio būtinas laisvam žiedo judėjimui variklio darbo metu. Viena vertus, tarpas leidžia žiedui savarankiškai valyti griovelių paviršius nuo nuodegų, kita – darbinio mišinio įsiliepsnojimo metu, dalis susidariusių dujų veikia vidinę žiedo pusę, kuo užtikrina žiedo spaudimą prie cilindro sienelių geresniam sandarumui pasiekti.

Prieš montuojant naujus žiedus ant seno stūmoklio, būtina išvalyti stūmoklio griovelius. Pasitaiko, jog meistrai stūmoklio griovelių valymui panaudoja seno žiedo dalį, nes jo aukštis atitinka stūmoklio griovelio aukštį. Deja, toks „įrankis“ gali pažeisti griovelio geometriją, nes neužtikrina tiesaus judesio valymo metu ir tai gali lemti degimo kameros sandarumo pažeidimą.

Teisingam stūmoklio griovelių valymui NPR of Europe siūlo specialų įrankį su skirtingų peiliukų rinkiniu efektyviam ir saugiam valymui.

 

Replės stūmoklio žiedams plėsti

Didžiausias deformacinis krūvis stūmoklio žiedui tenka ne jo darbo metu, o jį montuojant ant stūmoklio. Patys „geriausi“ meistrai gali sumontuoti žiedą ant stūmoklio „plikomis rankomis“, nenaudojant įrankių. Deja, toks montavimo būdas yra šiurkštus pažeidimas, nes negrįžtamai deformuojamas žiedas ir pažeidžiami patvarūs šoniniai ar darbiniai žiedo paviršiai.

Teisingam stūmoklio žiedų montavimui NPR of Europe siūlo specialias reples stūmoklio žiedams plėsti, kurios minimaliai praplečia žiedą nepažeidžiant jo geometrijos.

 

Stūmoklio žiedų suspaudimo replės

Stūmoklio žiedų diametras laisvoje padėtyje viršija stūmoklio diametrą, todėl montuojant stūmoklį į cilindrą labai svarbu suspausti žiedus tokiu būdu, kad cilindro sienelė jų nepažeistų.

Šioje situacijoje pagelbės NPR of Europe pasiūloje esamos stūmoklio žiedų suspaudimo replės, kurios lengvai pritaikomos visų stūmoklių diametrams.

NPR of Europe GmbH – patronuojamoji Japonijos variklių detalių gamintojo NPR (Nippon Piston Ring Co. Ltd.) įmonė. Pagrindinė bendrovė įkurta 1931 m. Japonijoje, kur iki šiol gaminamos ypač tikslios detalės varikliams ir vožtuviniams mechanizmams.

NPR of Europe savo gaminius pristato klientams Europoje ir už jos ribų. NPR gaminių asortimentą sudaro:

stūmoklių žiedai, stūmoklių komplektai, cilindrai, stūmokliai, įdėklai.

Bendrovė daug dėmesio skiria ne tik ypač tiksliai gamybai, bet ir nuolatinei pažangai, didinant patikimumą ir mažinant dilimą net esant ekstremalioms apkrovoms.

Tyrimai, konstruktorių patobulinimai medžiagotyros, dangų technologijos, tribologijos ir kitose srityse kartu su aukščiausiais kokybės reikalavimais visais gamybos proceso etapais lėmė tai, kad bendrovės NPR atsarginės variklių detalės šiandien yra tarp geriausių ir naudojamos ne tik laisvojoje rinkoje, bet ir serijinėje gamyboje.

NPR katalogus galite atsisiųsti čia.

NPR internetinis puslapis

 

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!