„Fomar Friction“ – patvirtinta kokybė

7 rugsėjo 2015, 20:41

Kaip žinote, visų stabdžių sistemos elementų kokybė važiavimo saugumui užtikrinti yra gyvybiškai svarbi. Visi tiekėjai užtikrina aukštą savo produktų lygį, tačiau ne visi nurodo, kokie konkretūs bandymai yra atliekami su jų siūlomomis dalimis. Taip pat ne kiekvienas tiekėjas turi tarptautinius sertifikatus, kurie oficialiai patvirtina aukštą produktų kokybę.

„Fomar Friction“ prekės ženklo atstovai pažymi, kad jų įmonė vykdo bandymų programą, kuri yra būtina medžiagų gamybos proceso patvirtinimui. Pagal ISO, PN (Lenkija) standartus yra bandomos fizinės ir mechaninės savybės, taikoma ir įmonės specialistų parengta metodika.

Pavyzdžiui, frikcinių medžiagų trinties jėgos bandymai atliekami pagal šiuos standartus:

• SAE J2522,

• ISO 26865 & ISO 26866,

• „Krauss“ pagal standartą ECE R90,

• „Volvo“ efektyvumo bandymai.

Savo ruožtu, susidėvėjimo (patvarumo) bandymai atliekami pagal šiuos standartus:

• SAE J2707,

• ISO 26866,

• JASO C 427-83,

• įmonės bandymų rezultatais paremtas procedūras.

Stabdžių sistemų trinties savybės yra tikrinamos naudojant specialius dinamometrinius stendus, kurie imituoja eksploataciją tiek normaliomis, tiek ir ekstremaliomis sąlygomis (bandymai gali būti atliekami pagal ISO arba SAE standartus). Parametrai, kurie negali būti patikrinti laboratorijos sąlygomis, yra tikrinami išorinėse bandymų trasose (Idiadoje, Ispanijoje) arba ekstremaliomis klimato ir kelio dangos sąlygomis (ant ledyno). Pavyzdžiui, taip atliekami stabdymo efektyvumo esant dideliam greičiui bandymai, transporto priemonės stabilumo arba triukšmo lygio bandymai. Jų tikslas – įvertinti stabdžių veikimą visomis įmanomomis sąlygomis, su kuriomis gali susidurti transporto priemonės vairuotojas.

„Fomar Friction“ prekės ženklu pažymėtų produktų atitikimas griežtiems kokybės standartų reikalavimams yra patvirtintas atitinkamais dokumentais. Įmonei suteiktas E4 tipo patvirtinimas, kurį išdavė Nyderlandų sertifikavimo įstaiga RDW, taip pat Vokietijos E1 tipo patvirtinimas, Ispanijos E9 tipo patvirtinimas, Lenkijos E20 tipo patvirtinimas bei ECE tipo patvirtinimas pagal normatyvinius reikalavimus ECE R90. Įmonė taip pat gali pasigirti ISO/TS 16949:2009 ir ISO 14001:2004 sertifikatais (patvirtinančiais atitiktį tarptautiniams aplinkosaugos vadybos standartams) bei sertifikatu, patvirtinančiu atitiktį Europos Sąjungos ELV (angl. End of Life Vehicles) direktyvos reikalavimams. Be to, įmonei buvo suteiktas EAS (t. y. Rusijos, Baltarusijos bei Kazachstano muitų sąjungos) sertifikatas, kuris yra labai svarbus, kadangi be šio dokumento neįmanomas eksportas į minėtas šalis, kurių rinkos yra didelės ir pasižymi didele paklausa.

Prekės ženklas „Fomar Friction“ automobilių rinkoje pasirodė daugiau nei prieš dešimtmetį, tačiau produktai kitais pavadinimais egzistavo šioje rinkoje jau keliasdešimt metų. Kadangi kasmet asortimentas buvo pildomas, šiandien šiuo prekės ženklu žymimų produktų pasirinkimas yra labai platus. Kalbant konkrečiai, šiuo metu yra siūlomi šie „Fomar Friction“ prekės ženklo (dabar priklausančio įmonei „Roulunds Braking“ ApS, kuri, savo ruožtu, priklauso „MAT Holdings“ koncernui) produktai:

• 800 rūšių diskinių stabdžių trinkelės lengviesiems automobiliams ir furgonams;

• 220 rūšių būgninių stabdžių kaladėlės lengviesiems automobiliams ir furgonams;

• 65 rūšių stabdžių trinkelės komerciniams automobiliams;

• 2000 rūšių stabdžių antdėklai komerciniams automobiliams (nominalai ir remontiniai).

Taip pat reikėtų pridėti neseniai pristatytą 43 rūšių stabdžių diskų populiariausiems komerciniams automobiliams pasiūlymą. Ateityje šis pasiūlymas bus nuolat atnaujinamas, jį papildys lengvųjų automobilių stabdžių diskai. Žinoma, bus plečiamas ir frikcinių elementų asortimentas. Numatoma netrukus pasiūlyti daugiau nei 160 rūšių naujų stabdžių trinkelių lengviesiems automobiliams.

Trinkelės

Visos „Fomar Friction“ stabdžių trinkelės, skirtos tiek lengviesiems automobiliams, tiek sunkvežimiams, pasižymi optimaliais eksploataciniais parametrais, kuriuos užtikrina tinkamai parinktas santykis tarp stabdymo, patogumo ir dėvėjimosi savybių. Žinoma, tai nebūtų įmanoma be šiuolaikinių gamybos technologijų, taikomų stabdžių trinkelių gamyboje (pavyzdžiui, specialaus trečiojo sluoksnio, vadinamojo balasto, naudojimas, užtikrinantis stipresnį plokštelės sukibimą su frikcine medžiaga), taip pat be plataus gamybai naudojamų frikcinių medžiagų mišinių asortimento. Šiuo metu jis apima 32 receptūras, kurios visos, žinoma, yra be asbesto, švino, gyvsidabrio oksido, kadmio ir VI chromo. Taigi, atitinka griežtus ELV direktyvos aplinkosaugos reikalavimus.

Įmonė taip pat intensyviai vykdo produktų su labai nedideliu vario kiekiu (<0,5 %) ir naujų pagerintų mišinių, užtikrinančių geresnius eksploatacinius parametrus, įdiegimo bandymus. Todėl nuolat investuojama į laboratorijos įrangą – naujus įrenginius bandymams stenduose, dinamometrinius įrenginius, galutinių produktų ir žaliavų bandymų prietaisus. Tiesa, visos žaliavos yra užsakomos tik iš tiekėjų, kurie turi savo produktų kokybės sertifikatus, pristatytos medžiagos yra periodiškai tikrinamos.

Reikėtų paminėti, kad visos trinkelės lengviesiems automobiliams yra su apsaugančia nuo cypimo plokštele (angl. shims), taip pat su susidėvėjimo jutikliais bei kitais elementais, priklausomai nuo automobilio, kuriam yra skirti, modelio. Žinoma, atitinkami priedai pateikiami ir su stabdžių trinkelėmis, skirtomis komercinėms transporto priemonėms.

Stabdžių kaladėlės, antdėklai, diskai

Kalbant apie būgninių stabdžių kaladėles lengviesiems automobiliams, reikia paminėti, kad jų frikciniai antdėklai yra gaminami taikant šiuolaikinį valcavimo metodą. Po to šie antdėklai klijuojant yra sujungiami su metaline dalimi. O kalbant apie antdėklų komerciniams automobiliams pasiūlymą, reikia paminėti, kad be nominalių ir remontinių antdėklų yra siūlomi ir antdėklai su išgręžtomis skylėmis (standartiniai) ar be jų (pagal užsakymą). Taip pat siūlomi variantai su skylėmis susidėvėjimo jutikliui arba su susidėvėjimo ribomis (rodikliais). Belieka pridėti, kad antdėklų komplektuose yra ir kniedės, naudojamos jų tvirtinimui.

Pakuotės ir etiketės

„Fomar Friction“ prekės ženklu žymimos stabdžių trinkelės, kaladėlės bei diskai yra pakuojami į sutvirtintas mėlynos spalvos dėžutes. Stabdžių trinkelės ir kaladėlės pakuojamos komplektais vienai ašiai, o diskai, atsižvelgiant į jų svorį, pakuojami po vieną vienetą (nors juos taip pat reikia keisti poromis, abiems vienos ašies ratams). Antdėklai taip pat siūlomi komplektais, tačiau jie pakuojami į plėvelę.

Nepriklausomai nuo pakuotės tipo, kiekviena jų yra uždaroma etikete, kurioje pateikiama svarbiausia informacija apie produktą bei jo paskirtį: transporto priemonės markė ir modelis, pagaminimo metai, ašis, taip pat nurodomas prekės kodas, vienetų skaičius komplekte, ECE 90 numeris ir panaši informacija.

Be to, ant dėžučių priklijuojama holograma, patvirtinanti produkto originalumą, o pakuotės viduje galima rasti montavimo instrukciją.

Parinkimas

Parinkti tinkamą „Fomar Friction“ prekės ženklo produktą neturėtų būti sudėtinga. Įmonė parengė išsamius savo produktų katalogus, be to, du jų variantus – spausdintą ir elektroninį, kurį bet kuriuo metu galima atsisiųsti iš įmonės interneto svetainės. Svetainėje taip pat yra online katalogai.

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!