“Opel Insignia” (2013-2015): netinkamas elektronikos veikimas

7 spalio 2024, 10:07

“Opel Insignia” automobiliuose, pagamintuose 2013-2015 metais, gali pasitaikyti U0140 klaida. Ji reiškia netinkamą įvairių elektroninių sistemų veikimą ir sukelia daug nemalonių gedimų. “Hella” ekspertai paaiškina, kaip galima su tuo susidoroti.

“Opel Insignia”: klaidos kodas U0140

Klaidos kodas U0140 reiškia “netinkamą įvairių elektroninių sistemų veikimą”. Jo buvimas gali turėti įtakos transporto priemonės elektronikos gedimui, įskaitant, be kita ko, parkavimo pagalbos sistemas, radiją, oro kondicionavimą, elektrinį galinį dangtį ir rodiklius. Be to, taip pat gali kilti problemų su komunikacija atliekant automobilio diagnostiką.

Tai reiškia, kad gali kilti rizika neaptikti vienareikšmio gedimo periferiniame įrenginyje. “Hella” pataria tokioje situacijoje atkreipti dėmesį į radaro jutiklį kairėje galinio buferio dalyje. Elementas gali būti pažeistas dėl drėgmės prasiskverbimo, o tai savo ruožtu tiesiogiai veikia duomenų magistralės trikdžius.

Pirmuosius požymius galima aptikti jau vizualiai: jei ant jutiklio jungties matomi korozijos požymiai, tai reiškia, kad jį reikia nedelsiant pakeisti. Taip pat verta patikrinti kontaktus ant kištuko iš automobilio laidų pynės pusės. Čia, jei yra korozijos, reikės taisyti visą jungtį. Po remonto būtina sukalibruoti sistemą pagal gamintojo instrukcijas.

Šaltinis: Hella Techworld

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!