Automobilis be vairuotojo

17 rugpjūčio 2015, 23:10

Tai ne mokslinė fantastika. „Delphi“ sėkmingai baigė pirmąją kelionę per Jungtines Valstijas, naudodama automatinę automobilio vairavimo sistemą.

Šių metų balandžio mėnesį įmonė „Delphi Automotive“ baigė ilgiausiai Šiaurės Amerikoje trukusią kelionę automatiškai valdoma transporto priemone. 5 500 kilometrų atstumas buvo įveiktas 99 % važiuojant automatiniu režimu.

Kelionė suteikė inžinieriams galimybę atlikti bandymus ir surinkti informaciją, kuri padės toliau plėtoti aktyviosios saugos technologijas – vieną sparčiausiai augančių automobilių pramonės technologijų segmentų.

Devynių dienų trukmės kelionės per 15 JAV valstijų ir Kolumbijos apygardą (Vašingtonas) metu automobilis buvo išbandytas visose galimose eismo situacijose, pavyzdžiui, žieduose, remonto vietose, ant tiltų, tuneliuose, dalyvaujant kitiems eismo dalyviams ir esant įvairioms oro sąlygoms.

Transporto priemonėje įrengta „Delphi“ automatinio vairavimo sistema yra paremta pažangiomis technologijomis ir funkcijomis, kurių dalis jau siūloma rinkoje, pavyzdžiui, susidūrimo pasekmių

sumažinimo sistema, integruotas radaro ir kameros modulis, priekinio susidūrimo perspėjimo sistema ir išvažiavimo iš eismo juostos sistema.

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!