Brembo investuoja į startuolį. “Žingsnis skaitmeninių inovacijų link”.

13 liepos 2024, 6:42

Brembo, vienas iš pirmaujančių automobilių stabdžių sistemų elementų gamintojų, įsigijo naujo amerikiečių startuolio akcijų. Projektas orientuotas į belaidį automobilių ryšį su aplinka.

Brembo investuoja į Spoke Safety

Brembo Ventures investicija į startuolį Spoke Safety turėtų leisti įmonei plėsti žinias programinės įrangos ir debesijos ryšio srityje, reikalingoje skaitmeninėms savo pačių sprendimų inovacijoms. Brembo siekia palengvinti stabdžių sistemų komunikaciją su kitais sujungtais elementais kelyje.

– Investicija į Spoke Safety yra dar vienas žingsnis mūsų stabdžių sistemų skaitmeninių inovacijų link, – sakė Daniele Schillaci, Brembo generalinis direktorius.

– Mūsų tikslas artimiausioje ateityje yra suteikti galimybę stabdžių sistemai komunikuoti ir sąveikauti ne tik automobilio viduje, bet ir su visa kelio aplinka, įskaitant kitas transporto priemones, infrastruktūrą ir ryšių tinklus, siekiant padidinti vairavimo komfortą ir saugumą, – pridūrė Schillaci

Bendradarbiavimas jau duoda vaisių. Brembo inicijavo mokslinių tyrimų projektą su Spoke Safety, pasitelkdama Brembo Inspiration Lab Silicio slėnyje. Ši vieta buvo sukurta siekiant ieškoti startuolių, galinčių prisidėti prie įmonės plėtros programinės įrangos ir dirbtinio intelekto srityje.

Spoke Safety

Spoke Safety yra įmonė, įkurta 2020 metais Denveryje. Jos sprendimai pagrįsti Vehicle-to-Everything (V2X) technologija. Ryšio sistema realiu laiku sujungia automobilį su viskuo, kas jį supa: kitomis transporto priemonėmis, kelių naudotojais, išmaniąja miesto infrastruktūra ar net dviratininkais.

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!