Greiti ir paprasti būdai, kaip maksimaliai išnaudoti savo transporto priemonės oro kondicionavimo sistemą

13 birželio 2024, 8:00

Mes visi laukiam gražių, ilgų ir karštų vasaros dienų. Žinoma, kartais karštas oras gali būti ne toks malonus. Būti savo automobilyje yra turbūt vienas iš tokių atvejų.

Vadovaujantis šiais paprastais patarimais, parengtais Delphi ekspertų, galite maksimaliai išnaudoti savo transporto priemonės oro kondicionavimo (A/C) sistemą, išlikti vėsiems viduje, tuo pačiu mėgautis saulėtais dangum lauke. Ir kadangi jūsų oro kondicionavimo sistema nebereikia dirbti taip sunkiai, jūsų automobilis bus efektyvesnis degalų sąnaudų atžvilgiu, taupydamas jums pinigus. Laimingos dienos visiems!

  • Atrodo akivaizdu, bet automobilio vidus, paliktas tiesioginiuose saulės spinduliuose, gali įkaisti iki 70°C. Todėl parkuokitės pavėsyje – logiška, kad taip karšta nebus. Arba jei tai neįmanoma, naudokite priekinio stiklo skydą.
  • Jei jūsų automobilis buvo paliktas saulėje, atidarykite langus, kad išleistumėte karštą orą. Tada uždarykite langus ir leiskite veikti oro kondicionavimui.
  • Norėdami greičiau atvėsinti, naudokite recirkuliacijos sistemą – ji naudoja orą, kuris jau yra vėsesnis nei aplinkos oras. Nustatykite temperatūrą į visišką šaltą ir naudokite pūtiklį oro srautui reguliuoti.
  • Verta paleisti sistemą kelioms minutėms bent kartą per savaitę visus metus – nesvarbu, kokia temperatūra yra. Tai padeda išlaikyti vidinius komponentus gerai suteptus, išvengti korozijos ir netgi priešlaikinio nusidėvėjimo.
  • Reguliariai keiskite salono filtrą, kad pagerintumėte higieną ir oro kokybę, ypač jei jūs ar jūsų keleiviai kenčia nuo alergijų, tokių kaip šienligė – filtras gali lengvai užsikimšti žiedadulkėmis, dulkėmis ir kt. Užsikimšęs salono filtras nebebus efektyvus, todėl šildymo ir vėsinimo sistema veiks prastai.

Žinoma, geriausias būdas išlaikyti savo oro kondicionavimo sistemą puikios būklės – laikytis gamintojo rekomenduojamo aptarnavimo grafiko. Galų gale, tai yra kaip ir bet kuri kita jūsų automobilio dalis ir reikalauja reguliarios priežiūros. Kartu su aukščiau pateiktais naudojimo patarimais, tai padės užtikrinti, kad iš savo oro kondicionavimo sistemos šią vasarą išnaudosite viską, ką tik galite.

Daugiau informacijos galite rasti svetainėje: https://www.delphiautoparts.com/en-gb/products-and-technologies/interior-comfort/air-conditioning 

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!