„Valeo“ pristato „Canopy“ – pirmąjį valytuvą, skirtą CO2 emisijai mažinti

14 rugsėjo 2023, 8:00

Įgyvendindama „Valeo“ planą „CAP 50“, kuriuo siekiama sumažinti anglies pėdsaką visoje vertės grandinėje „Valeo Service“, „Valeo“ įmonė, užsiimanti garantinio aptarnavimo veikla, yra įsipareigojusi palaipsniui mažinti automobilių garantinio aptarnavimo veiklos poveikį aplinkai ir remia savo profesionalių partnerių pastangas prisidėti prie tvaresnės garantinio aptarnavimo rinkos.

„Valeo“ pristato „Canopy“ – pirmąjį valytuvą, kurio paskirtis – 61 % sumažinti CO2 emisijas, palyginti su „Valeo“ valytuvu, atitinkančiu daugumą Europos rinkoje parduodamų valytuvų šluotelių (*). Veiklą patikrino nepriklausoma organizacija Bureau Veritas.

„Valeo Canopy“ guminė mentelė pagaminta iš daugiau nei 80 % natūralių, atsinaujinančių ar perdirbtų medžiagų, tokių kaip cukranendrių cukrus, augaliniai aliejai ar perdirbtų padangų suodžiai.

Didesnė perdirbtų medžiagų dalis naudojama kituose „Canopy“ valytuvų šluosčių komponentuose: iki 15 % perdirbto plieno metalinėse konstrukcijose ir iki 50 % perdirbto plastiko galiniuose spaustukuose.

„Valeo Canopy“ valytuvų šluotelių asortimentas yra paruoštas naudoti be nereikalingų adapterių, kuriuos tektų išmesti, tuo pačiu užtikrinant puikų montavimo paprastumą. Jis apima 95 % Europos automobilių parko.

„Valeo“ tuo neapsiriboja. „Canopy“ tiekiamas 100 % kartoninėje pakuotėje, kuri yra visiškai perdirbama, o užrašai ant jos spausdinami vandens pagrindo dažais be tirpiklių.

Be šių veiksmų, susijusių su konkrečiu „Valeo Canopy“ asortimentu, „Valeo“ yra įsipareigojusi iki 2024 m. pabaigos Europoje pašalinti vienkartines plastikines pakuotes iš visų valytuvų mentelių asortimento, pakeisdama jas tvaresniais kartono sprendimais.

Galiausiai, su „Canopy“ „Valeo“ skatina pramonės pažangą ir darbo vietas Europoje, nes ji gaminama „Valeo“ gamykloje Issoire (Prancūzija), kurioje jau dabar gaminama dauguma „Valeo“ valytuvų, skirtų Europos rinkai. Gamykloje jau daugiau kaip 10 metų ypač aktyviai vykdomas energijos vartojimo efektyvumo planas ir ji sertifikuota pagal ISO 50001 ženklą „Energijos valdymas“.

Marlène Carrias-Iked, „Valeo“ Service viceprezidentė strateginei rinkodarai, skaitmeninėms technologijoms ir inovacijoms: Įgyvendindama savo programą „I Care 4 the Planet“ (Man rūpi mūsų planeta), „Valeo“ pristato pirmąją antrinės rinkos paslaugų naujovę – „Canopy“, skirtą gerokai sumažinti poveikį aplinkai. Šiuo pasiūlymu reaguojama į vis didėjantį vartotojų poreikį laikytis tvarumo principo. Planuojama, kad „Valeo Canopy“ priekinio stiklo valytuvai Europoje pasirodys nuo šios vasaros, kad būtų pasirengta lietingam sezonui.

 (*) „Valeo Canopy Flat Blade“ su specialia guma, supakuoti į kartoninę dėžę, leidžia sumažinti išmetamo CO2 kiekį 61 %, palyginti su „Valeo Flat Blade“ gaminiu, atstovaujančiu daugumai Europos rinkoje parduodamų valytuvų šepetėlių, gaminamų Azijoje, su sintetiniu kaučiuku ir parduodamų plastikinėje pakuotėje.

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!