Antrinėje rinkoje pasirodė dvigubi hidrauliniai stabdžiai

15 birželio 2022, 10:24

Tuo metu, kai aktyvi pakaba tampa realybe keleiviniuose automobiliuose, o pusiau aktyvūs sprendimai užkariauja vis daugiau segmentų, „KYB“ ir „Citroën“ suvienijus jėgas buvo pristatyta nauja pakabos koncepcija, pagrįsta pasyviais amortizatoriais. Ji leido sujungti aukšto lygio rezultatus su konkurencingomis sąnaudomis. Sistema buvo sukurta ir naudojama kaip originali „Citroën C5 Aircross“, pristatyto 2017 m., įranga. Automobilis buvo nominuotas „Metų automobilis 2019“ apdovanojimui ir laimėjo „CarWow Comfort Award 2019“. Po šios labai sėkmingos plėtros „KYB“ taip pat buvo apdovanotas PSA „Supplier Excellence Award“ apdovanojimu.

Iki šiol ši technologija buvo montuojama tik naujose transporto priemonėse, tačiau 2022 m. ją bus galima įsigyti kaip antrinės rinkos dalis iš „KYB Europe“ – dalių numeriai 3348095 ir 3448033. „KYB“ yra vienintelė įmonė, siūlanti šias dalis antrinėje rinkoje. Šiuo metu Europos keliais važinėja daugiau nei 150 000 „C5 Aircross“ automobilių su dvigubais hidrauliniais stabdžiais.

Dėl šios technologijos bendras amortizatoriams tenkantis spaudimas gali būti paskirstomas į tris diferencijuotas dalis, kurioms amortizatoriai perduos skirtingas savybes. Pirmoji dalis skirta vietai aplink smūgio centrą. Šioje vietoje įprasto stūmoklio vožtuvas ir pagrindinis vožtuvas perduoda slopinimo jėgą. Antroji ir trečioji dalys atitinka padėtis arti atsitraukimo ir suspaudimo judesių, kur hidrauliniai ir atsitraukimo stabdžiai papildomai absorbuoja energiją.

Šis paskirstymas pagrindinius amortizatorių vožtuvus nukreipia į komfortą, o du hidrauliniai stabdžiai suveikia susidarius sudėtingoms situacijoms, tokiu būdu padidinant komfortą ir valdymo efektyvumą. Norint tai pasiekti, tiek atsitraukimo, tiek kompresiniai stabdžiai turi sugebėti sugerti pakankamai energijos ir reaguoti labai lanksčiai. Ši patentuota technologija suteikia dar neregėtą komforto lygį, kurį PSA apibūdina kaip „skraidančio kilimo efektą“, nes važiuojant pojūtis toks, lyg automobilis perskristų per kelio iškilimus ir duobes.

Jordan Day, „KYB Europe“ antrinės rinkos rinkodaros vadovas, paaiškina: „Šios technologijos įtraukimas į antrinę rinką yra jaudinantis mūsų esamo asortimento papildymas, leisiantis vairuotojams ir toliau mėgautis apdovanojimus pelniusiu komfortu, kurį siūlo šie amortizatoriai. Tai dar vienas puikus pavyzdys, kad „KYB“ pirmauja OE pakabų tyrimų ir plėtros srityje“.

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!