Dakaro ralio nugalėtojams padėjo GKN pusašiai

24 vasario 2015, 8:32

Visų Top 13 lenktynių komandų automobiliuose šių metų Dakaro ralyje buvo įrengti GKN kardaniniai velenai ir pusašiai. Dakaro varžybos baigėsi 2015 sausio 17 dieną, etapais įveikus daugiau nei 9 000 kilometrų. Lenktynės prasidėjo ir baigėsi Buenos Airėse, Argentinos sostinėje, kur jos pirmą kartą buvo pradėtos ir 2009 metais.

Dakaro ralis – labiausiai pasaulyje žinomos tolimojo nuotolio dykumų lenktynės ir sunkiausias tokio tipo varžybų iššūkis pasaulyje tiek žmonėms, tiek ir medžiagoms. Tai tikro maratono rungtynės, kurių atskiri etapai viršijo net 800 km atstumus, dauguma jų vyko sunkiomis dykumų sąlygomis. Tik ištvermingiausi vairuotojai ir absoliučiai aukščiausios kokybės detalės lenktynių automobiliuose gali įveikti šiuos sunkumus. Jau daugelį metų transmisijos specialistas GKN aprūpina daugelį dalyvaujančių lenktynių automobilių pusašiais, kardaniniais velenais ir kitais komponentais. Šiais metais GKN Motorsport technikai parengė net 70% ralio automobilių, panaudodami naujausias transmisinės pavaros technologijas.

Pusašiams ir kardaniniams velenams naudojama GKN naujausią fiksuoto lanksto technologija SX Countertrack™, kuri leidžia patį lankstą sumažinti, bet tuo pačiu pagerinti jo darbines charakteristikas. SX lankstų efektyvumo padidinimas siekia net 60%, lyginant juos su anksčiau plačiai naudotais Rzeppa fiksuotais lygių kampinių greičių lankstais.

Naudojant žinias bei įrodytą patirtį ekstremaliausiomis važiavimo sąlygomis, pusašiai, kardaniniai velenai ir tų pačių pagrindinių technologijų detalės yra gaminamos bei pramoniniu būdu atstatomos GKN gamyklose. Jomis aprūpinama lengvieji automobiliai, įvairių tipų visureigiai ir  lengvosios komercinės transporto priemonės antrinėje remonto rinkoje. GKN produkcija nepriklausomoje atsarginių detalių rinkoje yra gerai žinoma prekių ženklais SPIDAN ir LÖBRO.

GKN yra pasaulyje pirmaujantis transmisijos detalių ir sistemų tiekėjas. Įmonės pozicija rinkoje remiasi ilgalaikėmis technologijų tradicijomis. „GKN Service International“ aprūpina originaliomis detalėmis pasaulinę nepriklausomą atsarginių dalių rinką. Gerai žinomais vardais „Spidan“ ir „Löbro“ įmonė tiekia platų automobilių pusašių, kardaninių velenų, gaubtų ir lankstų komplektus bei kitas transporto priemonių atsargines dalis didmenininkams ir platintojams.

Daugiau informacijos apie GKN ir įmonės produktus autodirbtuvėms rasite internetinėje svetainėje lietuviškai http://www.gknservice.com

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!