Mažesnė „Volvo XC90“ variklio galia

13 balandžio 2023, 8:09

„Volvo XC90“ savininkas skundėsi sumažėjusia transporto priemonės variklio galia. Mechanikai naudojant diagnostinį testerį nuskaitė P2262, P02CD, P2002 gedimų kodus. „Autodata“ specialistai pataria, kaip išspręsti problemą.

Vienas iš mūsų klientų turi problemų su 2014 metų „Volvo XC90“, 2.0 benzininiu varikliu. Automobilyje būna sumažinta variklio galia, dega variklio gedimo įspėjamoji lemputė ir įvairūs gedimų kodai yra saugomi variklio valdymo bloko gedimų atmintyje. Neturime informacijos apie šiuos gedimų kodus ir nesame tikri, ar jie yra susiję vienas su kitu. Prašome pagalbos.

Atsakymas: Aprašyti simptomai atitinka tuos, kurių taisymas neseniai buvo dokumentuotas. Šis gedimas aptinkamas keliuose XC90  modeliuose su 2.0 varikliais. Manome, kad gedimą sukelia oro filtro korpuse esantis oras, patekęs į turbokompresoriaus (TC) vamzdelį dėl atsijungusio arba atsilaisvinusio žarnos spaustuko (1.1 pav.). Sumontuokite naują žarnos spaustuką, kurį galite įsigyti „Volvo“ dalių skyriuje, tada priveržkite iki 4 Nm jėga. Išvalykite gedimų kodus ir atlikite bandomąjį važiavimą, kad išsiaiškintumėte, ar problema išspręsta.

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!