Tikslas – pažangi pakabos komponentų gamyba europoje

19 spalio 2021, 15:31

KYB Advanced Manufacturing Spain (KAMS) gamykla yra naujausia KYB amortizatorių gamykla, kurios veikla yra orientuoja į inovatyvių ir technologiškai pažangių amortizatorių, skirtų OE ir atsarginių dalių rinkai, gamybą.

KAMS buveinė įsikūrusi Los Arcos, šalia Pamplonos. 20 mln. eurų viršijanti investicija buvo patvirtinta 2008 metų birželį, o pirmieji gamybos linijos bandymai prasidėjo 2009 metų rugpjūtį. Gamyba įsibėgėjo po keturių mėnesių, sulig pirmuoju OE projektu, kurį vykdė KYB ir BMW. Projektas buvo susijęs su priekinių ir užpakalinių amortizatorių naujai 5-ąjai serijai tiekimu. Po kelių mėnesių iš kitos, Ispanijoje veikiančios, KYB gamyklos buvo perkelti PAS ir Audi skirti tiekimai.

Gamykloje veikia 6 linijos, o jos gamybinė geba šiuo metu siekia 1,45 mln. amortizatorių per metus. KAMS įdarbina 184 darbuotojus, iš jų 145 asmenys dirba gamybinėse linijose.

Pasižvalgius po KAMS gamybinę zoną, pirmiausia į akis krenta (palyginti su įprastinėmis gamybinėmis zonomis) išskirtinė švara. Pasitelkdama nuolatinius procesų ir produktų auditus bei kas 2 savaites atliekamus aukšto lygio valymo (5S) auditus, personalo komanda sunkiai dirba, kad išlaikytų optimalias sąlygas aukštam specializuotos gamybos lygiui užtikrinti.

Gamybos procesas yra visapusiškai automatizuotas – operatoriai įsijungia į darbą pridėdami komponentus, kurie po to jau nebeliečiami tol, kol yra pašalinami rankiniu būdu gamybos linijos gale. Tad galutinio produkto kokybės kontrolė yra pilnai rankinis procesas.

KAMS gamykloje gaminami dviejų pagrindinių – REAS ir IDC – tipų amortizatoriai.

REAS yra virpesių slopinimo sistema, valdanti vertikaliuosius virpesius ir slopinimo jėgą posūkiuose be elektroninių prietaisų. Sistema sujungia amortizatorius specialiu centriniu vožtuvu su plaukiojančiu stūmokliu ir paskirsto slopinimo jėgą kairiajam arba dešiniajam amortizatoriui.

Skiriamos dvi šios sistemos rūšys: lygiagrečiojo sujungimo, kurio atveju vienos ašies (priekinės arba užpakalinės) kairysis ir dešinysis amortizatoriai yra sujungti per centrinį vožtuvą, bei kryžminio sujungimo (angl. Diagonal Connection), kurio atveju amortizatoriai sujungiami taip: dešinysis priekinis amortizatorius per centrinį vožtuvą sujungiamas su kairiuoju užpakaliniu, o kairysis priekinis amortizatorius su dešiniuoju užpakaliniu sujungiamas per antrąjį centrinį vožtuvą.

Sistema stebi automobilio elgseną stabdant, įveikiant posūkius ir greitėjant bei valdo masės perkėlimą siekiant sumažinti automobilio kėbulo posvyrį. Subalansavus padangų suspaudimo jėgą, pagerėja rato sankybis su kelio danga. Dėl to sumažėja padangų protektoriaus nusidėvėjimas, pagerėja automobilio vairavimo sąlygos.

DRC (angl. Dynamic Ride Control) sistema naudojama Audi RS 6 Avant, Audi RS 5 Coupé ir Sportback bei Audi RS 4 Avant automobiliuose. Kiekvienas REAS amortizatorių komplektas yra sujungtas su centriniu valdymo vožtuvu ir užtikrina optimalų veikimą bei vairavimo tikslumą važiuojant didesniu greičiu.

Pakabos sistemoje įtaisyta išmanioji slopinimo valdymo sistema (IDC – angl. Intelligent Damping Control) – tai naujausia inovatyvi KYB inžinierių sukurta technologija, naudojama tam tikruose premium klasės automobiliuose. Europoje šią sistemą, vadinamą DS Active Scan Suspension, PSA grupė naudoja Peugeot 508 ir DS7 automobiliuose. Sistema taip pat bus įdiegta naujajame DS9 modelyje, kuris bus pradėtas tiekti rinkai 2021 metais. Japonijoje ši sistema įdiegta Lexus LS ir LC bei Toyota Crown ir Avalon automobiliuose.

 Ši išmanioji technologija nuskaito kelio profilį ir jį analizuoja, o vėliau siunčia informaciją į IDC elektroninį centrinį valdymo bloką. Sistema veikia kartu su keturiais aukščio jutikliais ir trimis akselerometrais, skirtais matuoti automobilio atsaką, kaip antai greitį, stabdymą ir pasukimo kampą.

 Valdymo blokas nuolat apskaičiuoja optimalius amortizatoriaus nuostačius ir taip pašalina visus nukrypimus, didina patogumą ir sukuria itin sklandaus vairavimo pojūtį. Tam pasitelkiamas specialios konstrukcijos elektromagnetinis vožtuvas, įtaisytas kiekviename amortizatoriuje, kuris reguliuoja vidinį slėgį tarp viršutinės ir apatinės kameros ir užtikrina  individualią visų keturių ratų spūdos ir atatrankos kontrolę.

 Bandymai parodo, kad išvardyti privalumai yra ypač akivaizdūs gale sėdintiems keleiviams ir yra stebimi nuskaitymo sistemai sumažinus važiuojant nelygiu paviršiumi pasireiškiančius virpesius. Tai ženkliai padidina vairavimo patogumą ir tiesiogiai teigiamai veikia saugumą. Tolygesnis važiavimas taip pat reiškia geresnį visų keturių ratų sankybį su kelio danga ir saugesnį vairavimą bei stabdymą. Didesnis komfortas vienareikšmiškai pagerina percepciją, pagreitina reakciją į netikėtas situacijas kelyje ir sumažina vairuotojo nuovargį vairavimo metu.

 KYB turi tris amortizatorių gamyklas Europoje, konkrečiai, dvi Ispanijoje ir vieną Čekijoje; Čekijoje taip pat veikia pakabos spyruoklių gamykla.

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!