Motociklams skirta sistema „KYB Actimatic Damper System“

2 kovo 2021, 14:28

„KYB Corporation“ diegia gamyboje naujovišką sprendimą, t. y. „KYB Actimatic Damper System“ (KADS).

KADS yra motociklams skirta elektroniniu būdu valdoma pusiau aktyvi pakabos sistema, integruojanti slopinimo jėgos reguliavimo ir hidraulinę technologijas.

Ją naudojant taikoma originali KYB inžinierių sukurta „Ground-Hook“ (žemė- kablys”“) koncepcija, sudaranti vairuotojui įspūdį, kad padanga sukimba su keliu, ir užtikrinanti didesnį saugumą. Tai padeda gerinti vairuotojo įgūdžius ir užtikrina maksimalų stabilumą ir valdymą vairuojant motociklą.

Naujausios versijos „Yamaha Tracer 9 GT“ motocikle bus montuojama KADS sistema, užtikrinanti sportiniams motociklams būdingą galią ir patogų vairavimą. Visiškai reguliuojama elektroninė priekinė ir galinė pakaba valdoma šešių ašių inercijos matavimo bloku (IMU) ir variklio valdymo bloku (ECU). Pakabos valdymo blokas (SCU) apskaičiuoja optimalius pakabos slopinimo nustatymus, kuriuos nedelsiant sureguliuoja specialus elektromagnetinis vožtuvas, kad būtų užtikrintas sklandus ir saugus motociklo vairavimas, nepriklausomai nuo apkrovos ar važiavimo sąlygų. Režimas nustatomas per TFT ekrano sąsają.

Tokia pakabos sistema sukuria nuolatinę slopinimo jėgą, net jei amortizatoriaus stūmoklis juda lėčiau. Taip užtikrinama teisinga motociklo padėtis ir važiuoklės stabilumas greitėjimo, stabdymo ir posūkio metu. Elektroniniu būdu valdoma sistema reguliuoja priekinės šakutės atšokimo ir suspaudimo, taip pat galinio amortizatoriaus atšokimo slopinimą. Ši ypač moderni pakaba sukuria kur kas platesnį slopinimo jėgos diapazoną nei įprastas sprendimas ir gali iš karto reaguoti į kintančias eismo sąlygas, kad būtų pasiektos optimalios važiavimo savybės.

KYB – tai ne tik garsiausios Europoje automobilių pakabos, bet ir pasaulio lyderė motociklų pakabų (įskaitant galinius amortizatorius ir priekines šakutes) gamybos srityje

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!