Audi A3: variklio skyriaus spiegimo atgarsis veikiant tuščiąja eiga

28 vasario 2022, 12:02

„Autodata“ veda „Autodocta“ vadovą, kuriame pateikiami įprastų, tačiau sunkiai diagnozuojamų automobilių problemų sprendimai. Šį kartą nagrinėjama problema yra spiegimo atgarsis, kuris atsiranda vos tik užvedus šaltą variklį.

Mūsų klientas turi 2015 m. Audi A3 su 2.0 dyzeliniu varikliu ir skundžiasi, kad varikliui dirbant tuščiąja eiga variklio skyriuje atsiranda spiegimo atgarsis. Šį atgarsį girdėjome užvesdami šaltą variklį, tačiau remonto dirbtuvėje kyla problemų nustatant jo atsiradimo priežastį. Ar žinote, kas gali sukelti šį atgarsį?

Atsakymas: Taip, mes jau girdėjome apie šią problemą, su kuria susiduria 2013–2018 m. A3 modeliai su CRLB/CRLC variklių kodais. Gedimo priežastis yra dantytojo diržo įtempimo ritinio konstrukcijos trūkumai, kurie neigiamai veikia dantytojo diržo nusidėvėjimą ir sukelia spiegimo atgarsį. Patikrinkite dantytojo diržo įtempiklį (1.1 pav.). Jei tai ne Litens dantytojo diržo įtempiklis, sumontuokite naują dantytojo diržo įtempiklį. Rekomenduojama pakeisti taip pat dantytąjį diržą keičiant dantytojo diržo įtempiklį. Baigus remontą, reikia atlikti bandomąjį važiavimą, kad įsitikintumėte, jog gedimas pašalintas.

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!