Naujojo mobilumo kongresas 2024 – renginys, augantis kartu su rinka

6 spalio 2024, 9:12

Naujojo mobilumo kongresas yra periodinis renginys, kuris jau tapo neįmanomas praleisti tiems, kurie aktyviai veikia automobilių rinkoje. Kongresas koncentruojasi į elektromobilumą, kuris Lenkijoje vystosi lėtai, bet sistemingai. Kasmet augantis įmonių, įsitraukiančių į šį pramonės sektorių, skaičius rodo, kad jis laikomas itin perspektyviu.

Išvados po Naujojo mobilumo kongreso 2024

Kongresas, kurį organizuoja Lenkijos naujojo mobilumo asociacija (PSNM), jau kelerius metus vyksta Lodzėje. Praėjusiais metais dėl augančio renginio masto jis buvo perkeltas į EXPO parodų salę. Rugsėjo 24-26 dienomis įvyko penktoji šios didžiausios VRE regione konferencijos, visiškai skirtos naujajam mobilumui ir tvariam transportui, laida.

Organizatoriai paruošė daugiau nei 160 debatų, apskritojo stalo sesijų ir seminarų, kuriuose dalyvavo daugiau nei 400 panelistų. Taip pat buvo suplanuoti lydintys renginiai – premjeros, parodos ir demonstracijos. Įspūdį darė ir parodų erdvė, kur prisistatė įmonės, veikiančios plačiai suprantamoje elektromobilumo rinkoje.

Didelę ekspozicijos dalį užėmė įmonės, siūlančios elektromobilių įkrovimo stoteles bei energijos bankus.

Antrinės rinkos akcentu buvo “EV Repair Garage” stendas – tai elektromobilių remonto dirbtuvių tinklas, bendradarbiaujantis su gerai žinomais dalių rinkos prekių ženklais, tokiais kaip NRF, febi bilstein ar MA Professional.

Taip pat netrūko elektrinių transporto priemonių gamintojų ar įmonių, siūlančių ekologiškų investicijų finansavimo paslaugas.

Kongreso metu įvyko eilė elektromobilių premjerų. Pirmą kartą Lenkijoje buvo pristatytos tokios transporto priemonės kaip: Ford Capri, Kia EV3, Cupra Tavascan bei nulinės emisijos vilkikai Mercedes-Benz eActros 600, kuris gavo “International Truck of the Year 2025” apdovanojimą, taip pat MAN eTGX. Savo ruožtu parodų premjeras turėjo Audi Q6 e-tron, Volkswagen ID.Buzz LWB ar Tesla Cybertruck, pristatytas “EV Repair Garage”.

Taip pat buvo paskelbti šeštojo konkurso “Elektromobilumo lyderis” rezultatai. PSNM ir PwC skyrė penkis paminėjimus ir penkis pagrindinius apdovanojimus labiausiai įsitraukusiems subjektams į nulinės emisijos transporto rinkos vystymą Lenkijoje.

Kongresas vyko 2024 m. rugsėjo 24-26 dienomis Lodzėje. MotoFocus portalas buvo renginio medijos partneris.

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!