Svarbiausias skystis prieš ateinant šalčiams

21 gruodžio 2015, 23:01

Dažnai vairuotojui pasiruošimas žiemos sezonui yra padangų ir langų skysčio pakeitimas. Atėjus žiemos šalčiams svarbų vaidmenį vaidina ir stabdžių skystis, kurio virimo temperatūra gali nukristi net 90°C.

– „Stabdžių skystis labai bijo vandens. Užteks stabdžių sistemoje 3 % vandens ir stabdžių virimo temperatūra sumažės net 90°C. Pavyzdžiui DOT4 stabdžių skysčio virimo temperatūra yra 230°C, o patekus į sistemą vandeniui, virimo temperatūra sumažėja iki 140°C – pasakoja Paweł Mastalerek, „Castrol“ techninis ekspertas.

Vanduo yra didžiausia grėsmė

Vanduo į stabdžių sistemą gali patekti per mikro įtrūkimus stabdžių žarnelėse. Patekęs vanduo gali sutrukdyti automobiliui sustoti, kadangi stabdžių pedalas įsirems į dugną neatlikęs savo funkcijos. Esant dideliam vandens kiekiui ir šalčiui, vanduo gali sušalti į ledą ir stabdžių pedalas visiškai praras savo funkcionalumą.

Kada keisti skystį?

Ekspertai teigia, kad stabdžių skystį reikia keisti kas du metus arba kas 60 000 kilometrų. Keitimas privalomas, kai vandens kiekis stabdžių sistemoje siekia 1%.

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!