Kam reikia keisti rutulinį lankstą?

14 rugsėjo 2015, 23:46

Norint užtikrinti kokybišką vairavimą ir pakabos funkcionalumą, rekomenduojama keisti rutulinį lankstą tada, kai jo guminė apsauga įplyšta, įtrūksta, nukrenta ar kitaip yra pažeidžiama.

Tokiais atvejais kyla realus rutulinio lanksto pažeidimo pavojus. Pažeistas lankstas gali užstrigti arba atsijungti, netgi pakeitus apsauginį jo gaubtą. Laiku pakeitus tam tikrą rutulinio lanksto komponentą, galima išvengti potencialaus priešlaikinio gedimo, kuris gali brangiai kainuoti ir sumažinti vairavimo saugumą. Keičiant vien tik apsauginį gaubtą, o ne visą rutulinį lankstą, guminis gaubtas potencialiai gali užrakinti viduje susikaupusius nešvarumus, kurie ir toliau kenks lankstui. Tai pagreitins rūdijimą ir padidins neigiamą korozijos poveikį lankstui. Be to, rutulinio lanksto konstrukcija pritaikyta darbui tepale. Pro pažeistą apsauginį rutulinio lanksto gaubtą gali ištekėti jo tinkamam veikimui toks svarbus tepalas. Jis gali būti išplautas vandens, išdžiūti arba užsiteršti nešvarumais.

Taip pat reikia įsitikinti, kad „universalūs“ guminiai gaubtai ir jų tvirtinimo apkabos, skirti remontui ir / arba dalies modifikavimui, yra tinkami konkrečiam atvejui. Terminas „universalus“ gali suklaidinti, kadangi tam tikro tipo gaubto gali būti daug variantų ir kiekvienas guminis gaubtas yra pritaikytas bei pagamintas konkrečiam rutuliniam lankstui.

Siekiant guminį gaubtą apsaugoti nuo įtrūkimų, „Delphi“ naujos konstrukcijos apsaugos nuo dulkių gaubtas gaminamas iš patobulintos formulės chloropreno gumos, kuri išlaiko savo tvirtumą netgi ekstremalių temperatūrų sąlygomis, padeda apsaugoti vidinius lanksto komponentus ir užtikrina laisvą rutulinio lanksto judėjimą.

Kodėl „Delphi“?

„Delphi“ rutuliniai lankstai visiškai atitinka pasaulinius automobilių gamintojų techninius reikalavimus. Su jais buvo atlikti visi atsparumo, tvirtumo ir efektyvumo bandymai. Rutulinio lanksto išspaudimo testo metu matuojama jėga, kurios reikia norint atjungti / išstumti rutulinį kaištį iš korpuso, o rutulinio lanksto ištraukimo testo metu – jėga, kurios reikia norint ištraukti rutulinį kaištį. Tai yra labai svarbi saugumo patikra, leidžianti įsitikinti, kad dalis realiomis eksploatacijos sąlygomis atlaikys automobilio pakabos sistemoje jai tenkančias apkrovas.

Rinkitės „Delphi“ vairo kolonėlės atsargines dalis, išbandytas ekstremaliomis eksploatacijos sąlygomis. Savo produktus įmonė bando žemų temperatūrų (iki -40 °C) sąlygomis, todėl yra tikri, kad jos nepriekaištingai funkcionuos netgi pačiomis sudėtingiausiomis sąlygomis. Tai –tik vienas iš daugelio būdų, kuriuos įmonė taiko produktams, kuriamiems ir gaminamiems pagal griežčiausius automobilių gamintojų standartus.

„Volvo V40” montuojama „Delphi“ saugumo technologija

„Volvo V40“ nesenai vykusiuose „Carbuyer’s Best Car Awards 2015“ (liet. Automobilių pirkėjų geriausių automobilių apdovanojimai 2015) apdovanojimuose laimėjo saugiausio automobilio kategorijoje. Tai lėmė aukščiausias automobilio įvertinimas (penkios žvaigždutės) „Euro NCAP“ susidūrimo teste, atliktame 2012 metais. Nuo tada iki dabar tai yra pats aukščiausias instituto suteiktas įvertinimas automobiliui.

„Volvo V40“ montuojama keletas „Delphi“ technologijų, kurios stipriai padidina automobilio saugumą:

• susidūrimo vengimo sistema, kurią sudaro keletas saugumo funkcijų, tokių kaip adaptyvi kelionės kontrolės sistema, įspėjimas apie priešpriešinio susidūrimo pavojų su visiškai autonominiu avariniu stabdymu (pėsčiojo arba automobilio priartėjimo atveju), susidūrimo numatymo sistema, eismo juostos sekimo sistema, automatinė priekinių žibintų kontrolės sistema ir kelio ženklų atpažinimo sistema;

• gale ir šonuose esančių zonų stebėjimo sistemos informuoja vairuotoją apie aklojoje zonoje esančius objektus, apie nukrypimą iš eismo juostos ir apie artėjantį susikertančio eismo srautą;

• pasyvi keleivių atpažinimo sistema;

• ultragarsinis jutiklis, imobilizatorius ir signalizacija;

• valdikliai;

• dyzelinio kuro sklendės korpusas.

„WEBCAT“ atnaujinimai

„Delphi“ interneto katalogas delphicat.com neseniai buvo atnaujintas. Jis papildytas naujomis, patogiomis naudoti funkcijomis:

• tiesioginė prieiga prie „WebCat“, naudojant darbalaukio greitosios prieigos nuorodos funkciją;

• stabdžių diskų paveikslėliai suteikia daugiau informacijos apie dalis;

• galimybė padidinti pasirinktus vaizdus;

• patobulinta matmenų paieška su galimybe tiesiogiai nukreipti į pirkėjo vadovą;

• patobulinta išvaizda ir patrauklesnis dizainas.

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!