„Continental“ inovacijos užtikrina didesnį elektromobilių komfortą

30 balandžio 2019, 22:46

  • Elektrinei pavarai reikalingi specialūs, aukštų dažnių vibracijas izoliuojantys tvirtinimai;
  • „Continental“ kuria ir gamina elektromobiliams pritaikytus variklių tvirtinimus.

Hanoveris, 2019 m. balandžio mėn. Technologijų kompanija „Continental“ yra vienas pirmųjų specialiai elektromobiliams pritaikytų variklio tvirtinimų tiekėjų pasaulyje. Šie tvirtinamai skirti mažinti elektros variklių keliamas aukšto dažnio vibracijas, taip didinant važiavimo komfortą. Šios ir kitos inovacijos buvo pristatytos didžiausioje Azijoje Šanchajaus automobilių parodoje.

Mažesnės vibracijos didina važiavimo komfortą

Palyginti su vidaus degimo varikliais, elektros varikliams reikia kitokių tvirtinimo elementų. „Nors elektromobiliai yra tylesni, bet jų elektros pavara sukuria itin aukštų dažnių vibracijas, kurios žmonėms yra nemalonios. Taip pat tradiciniai varikliai skleidžia žemo dažnio, o elektriniai – aukšto dažnio garsą. O dar elektromobiliuose atsiranda tokie papildomi garsai kaip didesnis riedėjimo ir vėjo keliamas triukšmas, taip pat vėdinimo sistemos veikimas, kuriuos įprastai užgožia vidaus degimo variklio garsas, – sako Andreas Firla, „Continental“ įmonėje atsakingas už variklių tvirtinimo elementų kūrimą.

Elektros pavara reikalauja ypatingų tvirtinimo elementų, kurie izoliuotų elektros variklio keliamas aukšto dažnio vibracijas. Tam „Continental“ sukūrė naujas tvirtinimų koncepcijas, tiek kalbant apie jų konstrukciją, tiek ir apie jiems naudojamą elastomerų mišinį. „Naudodami itin pažangias modeliavimo programas su pirmuoju rinkoje iki 3000 kHz dažniu veikiančiu bandymų stendu, galime optimizuoti savybes jau pačioje kūrimo pradžioje, stebėdami kaip veikia skirtingi komponentai esant itin aukštiems dažniams.“

„Continental“ variklių ir važiuoklės tvirtinimai yra specialiai pritaikyti elektros variklių ypatumams. Jie yra integruoti į itin lengvą aliuminio arba tvirto poliamido konstrukciją, o kiekvienas tvirtinimo elementas yra pagamintas naudojant specialiai jam parinktas ir tarpusavyje derančias medžiagas. Tai lemia, kad iki minimumo sumažinamas triukšmingumas ir vibracijos, taip užtikrinant komfortišką kelionę elektromobiliu.

 www.continental-corporation.com

Continental plėtoja pažangias technologijas ir sprendimus, skirtus tvariam ir apjungtamžmonių ir krovinių pervežimui. 1871 metais įkurta technologijų kompanija siūlo saugius, efektyvius, sumanius ir prieinamus sprendimus automobiliams, įrenginiams, eismo ir transporto parko valdymui. Preliminari 2018 metųContinental apyvarta siekė 44,4 milijardus eurų ir šiuo metu 61 pasaulio šalyje esančiuose įmonės padaliniuose dirba maždaug 244 000 darbuotojų.

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!