Specialistai pataria reguliariai tikrinti padangų slėgį

23 balandžio 2019, 23:40

  • Tinkamas padangų slėgis užtikrina saugų ir komfortišką važiavimą bei degalų taupymą;
  • Padangų slėgis turi būti pritaikytas pervežamam svoriui.

Hanoveris, 2019 m. balandžio mėn. Vokietijos aukščiausios klasės padangų gamintojo „Continental“ specialistai pataria, kodėl itin svarbu reguliariai tikrinti padangų slėgį. Kadangi automatinės slėgio stebėjimo sistemos tapo privalomos tik nuo 2014 m., didžioji dalis mūsų keliais važinėjančių automobilių tokios įrangos neturi. O tinkamas padangų slėgis turi itin didelę įtaką ne tik automobilio valdymui, bet ir stabdymui, taip pat degalų taupymui ir ilgesniam padangų naudojimo laikui.

Padangų specialistai perspėja, kad labai svarbu reguliariai – maždaug kas dvi savaites – tikrinti padangų slėgį. Laiku nepastebėtas sumažėjęs slėgis yra itin pavojingas net ir važiuojant palyginti nedideliu greičiu, taip pat nuolatos mažėjantis slėgis didina padangų dilimą ir pasipriešinimą riedėjimui, taip pat degalų sąnaudas. Važinėjant per mažai pripūstomis padangomis padidėja stabdymo kelias, sumažėja valdymo tikslumas ir todėl sunkiau apvažiuoti kliūtis kelyje. Taip pat tokių padangų naudojimo laikas itin sutrumpėja – jei padangos yra pripūstos 0,4 atmosferomis mažesniu nei rekomenduoja gamintojas slėgiu, jų naudojimo laikas sutrumpėja net trečdaliu.

Koks turi būti automobilio padangų slėgis yra nurodoma ant centrinio statramsčio, prie degalų užpylimo angos arba priekinėje salono dėtuvėje. Taip pat būtina atkreipti dėmesį, kad važiuojant pakrautu automobiliu reikia pagal gamintojo duomenis padidinti padangų slėgį.

www.continental-corporation.com

Continental plėtoja pažangias technologijas ir sprendimus, skirtus tvariam ir apjungtam žmonių ir krovinių pervežimui. 1871 metais įkurta technologijų kompanija siūlo saugius, efektyvius, sumanius ir prieinamus sprendimus automobiliams, įrenginiams, eismo ir transporto parko valdymui. Preliminari 2018 metų Continental apyvarta siekė 44,4 milijardus eurų ir šiuo metu 61 pasaulio šalyje esančiuose įmonės padaliniuose dirba maždaug 244 000 darbuotojų.

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!