„Denso” inovacijos „Lexus ES“ – vaizdo kameros vietoje veidrodėlių

21 birželio 2023, 12:54

„Denso” sukūrė skaitmeninį ECU modulį (elektroninį valdymo bloką), kuris stebi automobilio šonuose esančią erdvę, praplėsdamas vairuotojo regėjimo lauką ir pagerindamas jo saugumą. Sistema įdiegta naujame „Lexus ES”, kuris rinkoje pasirodė 2018 m. Tai pirmasis pasaulyje automobilis su įrengtomis skaitmeninėmis vaizdo stebėjimo sistemomis automobilio šonuose.

Tikimasi, kad skaitmeninė vaizdo stebėjimo technologija transporto priemonės šonuose turės teigiamą poveikį keliautojų saugumui. Palyginus su įprastais optiniais veidrodžiais, jis praplečia ir pagerina vairuotojo regėjimo lauką, ypač esant blogoms oro sąlygoms.

Naudojant patobulintą vaizdo apdorojimo technologiją, „Denso” sugebėjo sukurti pirmąjį pasaulyje ECU skaitmeniniam vaizdo stebėjimui transporto priemonės šonuose.

Skaitmeninis vaizdas užfiksuotas realiu laiku

Vaizdo stebėjimo sistemą transporto šonuose sudaro kameros, ECU modulis ir ekranai. ECU apdoroja ir valdo šoninių kamerų užfiksuotą vaizdą realiu laiku ir, remiantis skirtingomis informacijos rūšimis, atsižvelgdama į važiavimo sąlygas ir transporto priemonės aplinką, pateikia jį ekrane, esančiame kairiajame ir dešiniajame transporto priemonės šone. Įjungus posūkio signalą, norint pasukti arba pakeisti važiavimo juostą, o taip pat, kai yra pajudama iš vietos, ECU praplečia rodomą vaizdą, kad padidintų vairuotojo matymo lauką.

Judanti transporto priemonė yra veikiama skirtingais ryškumo lygiais, pvz.: važiuojant per tunelį arba parkuojantis garaže, ECU atpažįsta konkrečią situaciją naudojant įvairią  surinktą informaciją, tokią kaip šviesos lygis aplink transporto priemonę arba greičio pasikeitimas ir atitinkamai koreguoja vaizdą, kad būtų užtikrintas vairuotojo regėjimo laukas.

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!