5 žingsniai į švarią aušinimo sistemą

11 rugsėjo 2023, 11:30

Kruopštus ir reguliarus aušinimo sistemos plovimas yra vienas iš svarbiausių žingsnių. Į aušinimo sistemą, dėl netinkamo sandarinimo priemonės naudojimo, dažnai patenka priemaišos, ilgainiui sumažėja aušinimo našumas ir gali atsirasti priešlaikinis vandens siurblio sandariklio mechaninis pažeidimas.

Be to, tinkamas aušinimo sistemos plovimas yra variklio ilgaamžiškumo pagrindas. Vėliausiai praplovimą reikia atlikti keičiant vandens siurblį, kad būtų pašalintos kietosios dalelės, kurios gali susidaryti dėl korozijos arba vandens nuosėdų.

Hamburgo gamintojas „MEYLE“ dabar turi sprendimą, kuris padės dirbtuvėms atlikti šį darbą. Tai specialus tirpalas, kurį siūlo įmonė „MEYLE“ kartu su partneriu „HAZET“. Naudodami siūlomą priemonę, galite valyti aušinimo sistemą naudodami vandenį ir suslėgtą orą, be jokių agresyvių cheminių ir valymo priemonių.

„MEYLE“ paaiškina, kaip galima valyti variklio aušinimo sistemą, naudojantis penkiais paprastais žingsniais.

1 žingsnis: Pasiruošimas

Pradedant darbą, variklis turi būti visiškai atvėsęs. Tada būtina išleisti seną aušinimo skystį, išvalyti, o jei labai užteršta, pakeisti aušinimo skysčio išsiplėtimo bakelį. Reikia laikytis visų aplinkosaugos reikalavimų pašalinant aušinimo skystį.

2 žingsnis. Radiatoriaus praplovimas

Nuimti viršutinę ir apatinę žarnas nuo radiatoriaus. Apatinė radiatoriaus žarna turi būti kruopščiai nuplaunama iš apačios į viršų, naudojant „MEYLE“ įrankį maždaug dvi minutes su uždengtu radiatoriaus dangteliu. Trumpi oro impulsai sistemoje padidina skalavimo efektyvumą. Tada viršutinę radiatoriaus žarną galima praplauti nuo viršaus į apačią, kol vanduo bus švarus ir nuosėdos bus pašalintos.               

3 žingsnis. Variklio bloko praplovimas

Nuimti radiatoriaus žarnas. Naudojant „MEYLE“ aušinimo sistemos praplovimo priemonę, reikia stipriai praplauti viršutinę radiatoriaus žarną, kol vanduo bus švarus, o nuosėdos bus pašalintos. Šiame etape trumpi oro impulsai padidins skalavimo efektyvumą.

„MEYLE“ pataria: jei termostatas trukdo praplovimą, jis turi būti nuimtas, kol vyks skalavimas. „MEYLE“ rekomenduoja pakeisti visą termostatą.

4 žingsnis. Šilumokaičio plovimas

Kanalą, vedantį į šilumokaitį, reikėtų praplauti, jei tai įmanoma tol, kol vanduo bus švarus. Pastaba: Radiatoriaus, variklio bloko ir šilumokaičio plovimas pašalina nuosėdas, atsiradusias dėl korozijos, vandens apnašų bei silikono sandariklio  nuosėdų. Jie gali kauptis metai iš metų ir nuolat veikti sistemos funkcionavimą.

5 žingsnis. Aušinimo skysčio įpylimas į sistemą

Paskutinis žingsnis yra sumontuoti visas žarnas, išleidimo vožtuvą ir termostatą. Taip pat privaloma patikrinti, ar viskas yra sujungta. Aušinimo sistemą galima papildyti gamintojo rekomenduojamu aušinimo skysčiu. Mišinio proporcijos turėtų būti tikrinamos naudojant refraktometrą. Sistemą būtina nuorinti. Galutinis patikrinimas garantuoja sandarumą.

Visus žingsnius galima pamatyti „YouTube“ „MEYLE TV“ kanalo trumpame mokomajame vaizdo įraše. Rodoma kaip saugiai valyti variklio aušinimo sistemą naudojant „MEYLE“ įrankius aušinimo sistemos praplovimui. Dėka to, visi elementai, tokie kaip vandens siurblys, yra patikimi ir ilgalaikiai.

Pastaba:

Montavimo darbus turi atlikti atitinkamai apmokytas ir kvalifikuotas personalas. Atidžiai laikykitės transporto priemonės gamintojo instrukcijų. „MEYLE AG“ neatsako už vaizdo įrašų turinį.

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!