„Bridgestone Weather Control A005“ padangų pristatymas

25 spalio 2018, 0:30

„Bridgestone“ pristatė naujas demisezonines padangas  – „ Weather Control A005“. Šios naujos japoniškos markės padangos sukurtos didelį dėmesį skiriant  lietingoms oro sąlygoms. Turėjau galimybę išbandyti padangas bandymų trasoje Modline.

Bandymas  nr. 1 – briedžio testas

Mes pradėjome tikrinti „Weather Control A005“ padangas specialiai paruoštoje trasoje su paviršiaus drėkinimo sistema, kuri simuliuoja važiavimą lietingu oru. Pirmasis  bandymas buvo vadinamas „briedžio testas“ arba važiavimas tarp kūgių didžiausiu galimu greičiu. Naujosios „Bridgestone“ padangos buvo lyginamos su tos pačios klasės „Michelin CrossClimate+“ padangomis.

Užduotis buvo įveikti šią trasą dviem vienodais „Volkswagen Golf“ automobiliais su skirtingais padangų komplektais, kad būtų galima įvertinti automobilio valdymą ant šlapio asfalto. Renginio dalyviai pasiekdavo 45 km/val  greitį, užvažiuodami ant slydimo plokštės su pastatytais kūgeliais.

Bandymas nr. 2 – avarinis stabdymas

Antrame bandyme reikėjo paspausti greičio pedalą iki 80 km/val ir stabdyti automobilį avariniu būdu ant slydimo plokštės, kurios gale buvo kliūtis. Esant tokiam greičiui automobilis sustojo pravažiavęs 50 metrų. Viskas priklauso nuo vairuotojo reakcijos laiko ir jėgos, su kuria jis spaudė stabdžio pedalą.

Bandymas nr. 3 – važiavimas ratu

Paskutinė užduotis ant slydimo plokštės buvo pravažiuoti ratu pažymėtu maršrutu. Bandymo dalyviai turėjo kuo greičiau įveikti šį atstumą su bandomaisiais automobiliais nenuvažiuodami nuo pažymėtos trasos. Vidutinis greitis svyravo apie 45 km/val . Kaip ir ankstesniuose bandymuose, šie bandymai buvo atlikti du kartus su panašiomis transporto priemonėmis ir dviem skirtingais padangų komplektais.

Testo apibendrinimas

„Bridgestone Weather Control A005“ padangos yra pagamintos naudojant „NanoPro-Tech“ technologiją su dideliu dioksido kiekiu. Padangos sukurtos važiavimui lietingomis sąlygomis. Jos pasižymi geru atsparumu esant akvaplaningui, ką patvirtina Vokietijos TÜV SÜD bandymai. Subjektyviai galim pasakyti, kad važiuojant automobiliu tiek drėgnu, tiek sausu paviršiumi bei važiuojant ratu, automobilis buvo paklusnus.

Deja, gražus rudeniškas oras neleido patikrinti šių padangų ypatybių žiemos sąlygomis. Kokybės patvirtinimas gali būti „Peak Mountain Snow Flake (3PMSF)“ 3 sertifikatas,  t.y. trijų kalno viršūnių  ir snaigės simbolis.

Prieinamumas

„Weather Control A005“ padangas galima įsigyti nuo šių metų gegužės mėn. 68 dydžiai –  nuo 15 iki 20 colių ratlankiams. Tai reiškia, kad 94 % lengvųjų automobilių ir visureigių savininkų gali jas naudoti. Daugiau dydžių bus galima įsigyti  2019 metais.

2018 m. lapkritį „Bridgestone“ pristatys keturis dydžius mažiems furgonams, kuriuose bus naudojama „Drive Guard“ technologija, leidžianti vairuotojams važiuoti toliau ir pradūrus padangą.

Ar demisezoninės padangos gali efektyviai pakeisti standartinį rinkinį žiema/vasara rinkinius? Pasidalinkite savo nuomone komentaruose.

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!