Kompresoriaus gedimas pakeitus kondensatorių

4 liepos 2018, 23:56

DENSO pastebėjo padidėjusias garantines pretenzijas dėl kompresoriaus gedimų, pakeitus kondensatoriaus originalą kitu. Kokia gi gedimo priežastis?

Dažniausiai paaiškėja, kad litavimui naudojamas produktas, naudojamas kondensatoriaus komponentų gamybos procese, patenka į kondensatoriaus vamzdelius ir vyksta cheminė reakcija su UV dažikliu ir tepalu. Tai dažnas defektas, kuris gali atsirasti visuose oro kondicionavimo kompresoriuose. Gedimo priežastis yra litavimui naudojamas produktas, dažniausiai naudojamas kondensatoriaus gamyboje, lituojant aliuminį.

Dėl žemos kondensatoriaus pakaitalų gamybos proceso kokybės, litavimo proceso metu produktas patenka į kondensatoriaus vamzdelius. Kai dirbtuvės montuoja tokį kondensatorių, litavimo produktas kondensatoriaus vamzdeliuose kontaktuoja su UV dažikliu. Oro kondicionavimo sistemos veikimo metu litavimo produktas susimaišo su UV dažikliu ir kyla cheminė reakcija su alyva.

Dėl šios reakcijos aliejus virsta želatinine lipnia substancija. Iškart po remonto oro kondicionavimo sistema veikia tinkamai. Problemos atsiranda tuomet, kai variklis išjngiamas ir oro kondicionavimo sistema atvėsta. Stingdama lipni alyva priklijuoja stūmoklius prie cilindrų. Kompresoriaus skriemulys ir toliau sukasi, tačiau slankusis diskas su stūmokliais lieka minimalioje našumo padėtyje, todėl neužtikrina reikiamo aušinimo lygio. Sugadinto kompresoriaus sukimo momentas yra didesnis ir pirmą kartą sukant kompresoriaus skriemulį atrodo tarsi jis būtų priklijuotas (vertė: 2,9 nm arba mažesnė).

Cheminės reakcijos poveikis

  1. PAG alyva pavirsta želatinine, lipnia substancija.
  2. Stūmokliai prisiklijuoja prie cilindrų su minimaliu poslinkiu.
  3. Jų neįmanoma pajudinti su jėga.
  4. Stūmoklius galima išstumti iš cilindrų tik tada, kai naudojamas tirpiklis alkoholio pagrindu.

    5 ir 6. Pastebima korozija po vienos dienos naudojimo.

DENSO kondensatoriai visais atžvilgiais atitinka pirmojo surinkimo (ES) dalių reikalavimus.

DENSO siūlomi skirtingi kondensatorių tipai suteikia optimalų pasirinkimą kiekvienam pritaikymui. Korozijai atspari aliuminio konstrukcija pagerina patikimumą ir padeda išvengti brangaus aušalo nutekėjimo, o unikali briaunų konstrukcija užtikrina didesnį šilumos perdavimą ir didžiausią šaldymo agento kondensavimą. Šilumokaičio šerdis yra specialiai sumontuota taip, kad oro kondicionavimo sistema veiktų maksimaliai efektyviai, minimaliai prižiūrint, užtikrinant ilgą be gedimų veikimą.

Daugiau informacijos apie DENSO oro kondicionavimo komponentus ir jų pritaikymą galite rasti kataloge, internetiniame puslapyje: www.denso-am.pl/e-katalog/,  TecDoc kataloge arba DENSO atstovybėse.

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!