Goodyear apdovanotas už sojų aliejų

19 balandžio 2018, 0:53

„Tire Technology“ žurnalas firmai „Goodyear Tire & Rubber Company“ skyrė tarptautinį prestižinį apdovanojimą už sojos pupelių aliejaus panaudojimą padangų protektoriaus gamyboje.   

Apdovanojimą gavusi technologija yra „Goodyear“ proveržis naudojant sojos pupelių aliejų, o ne tradicines mineralines alyvas padangų protektoriaus gamybai. Per pastaruosius keletą metų Amerikos padangų kompanija glaudžiai bendradarbiauja su „United Soybean Board“ organizacija, siekdama sukurti sojų pagrindu padangų pagerinimo technologiją. Po išsamių analizių ir testų keliuose, novatoriškas sprendimas taikomas dvejoms naujoms „Goodyear“ padangoms –„Assurance WeatherReady“ ir „Eagle Enforcer All Weather“.

– Bendradarbiavimas su „United Soybean Board“ tai yra unikalus iššūkis mūsų medžiagų specialistams ir inžinieriams, panaudojant sojų pupelių aliejų plėtoti aukštos kokybės padangų gamybą,- sakė Chris Helsel, „Goodyear“ techninis direktorius. – Džiaugiamės, kad mūsų darbas atsispindi sėkmingame produkte, kuris yra sėkmingai parduodamas, o mūsų pasiekimus aplinkos apsaugos srityje pripažino pramonė.

„Goodyear“ nustatė, kad sojų pupelių aliejus pagerina padangų elastingumą žemoje temperatūroje, padeda išlaikyti gumos elastingumą nepalankiomis oro sąlygomis ir pagerina važiavimą lyjant bei sningant. Inžinieriai pastebėjo, kad sojų aliejus geriau susimaišo su gumos mišiniais ir sumažina energijos suvartojimą, todėl pagerėja padangų gamybos proceso efektyvumas.

– „Goodyear“ sojos pupelių aliejaus technologijų inovacinis pritaikymas pramonėje patvirtina, kad moksliniai tyrimai ir plėtra tvarių medžiagų srityje ne tik yra naudinga aplinkai, bet ir pagerina padangų našumą. Tikiu, kad tokia visapusiškai naudinga inovacija taps norma, o ne išimtis padangų pramonėje“, – sakė  Graham Heeps, „Tire Technology International“ leidėjas ir teisėjų kolegijos pirmininkas.

Nominantus apdovanojimui išrinko „Tire Technology International“ (paskelbta „UKi Media & Events“, Didžiojoje Britanijoje) skaitytojai, dalyvaujant redakcinei žurnalo kolegijai. Laimėtojus išrinko nepriklausoma tarptautinė padangų pramonės ekspertų grupė.

Apdovanojimų ceremonija įvyko kasmetinėje pramonės parodoje „Tire Technology Expo“. Cikliniai susitikimai – tai galimybė padangų kompanijai ir su ja susijusiomis mokslinių tyrimų institucijoms susitikti su kitomis organizacijomis iš viso pasaulio, pakviestomis pristatyti naujoves, produktus ir paslaugas.

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!