Nauji metai – senos problemos? Išgirskite įmonės UAB P. Markevičius ir Ko istoriją.

11 balandžio 2018, 23:33

Įmonės darbuotojai būdami daugiau nei 20 metų tepimo produktų rinkoje, aplankę šimtus klientų bei nukeliavę tūkstančius kilometrų, yra sukaupę gan solidžią patirtį žemės ūkio sektoriuje, kuria nori pasidalinti su straipsnio skaitytoju.

Per ilgus metus įmonė susidūrė su įvairiausiais ūkiais, jų vadovais, skirtingais techniką aptarnaujančiais tiekėjais, sprendimais, su patirtį sukaupusiais ūkininkais bei verslo naujokais. Atliko tūkstančius alyvos tyrimų, taupymo skaičiavimų, teikė tepimo rekomendacijas stambiems Lietuvos ūkiams.

Įmonės versle, ypatingai klientui parduodant produkciją reikalingos gilios technikos specifikacijų žinios bei argumentai, kurie atsakytų į rūpimus klausimus, pasiūlytų geriausią variantą, padėtų taupyti ir išvengti technikos prastovų skaičiaus.

Siūlant produktą, atvažiavę į potencialaus kliento ūkį, įmonės darbuotojai dažnai girdi sakant „problemos neturiu“, ūkis klesti, viskas sukasi, važiuoja, kodėl reikia kažką keisti? Kodėl turėčiau papildomai investuoti į naują produktą?

Nors dažnai pokalbiui užsitęsus visgi sužino, kad būta ir technikos gedimų, ir su tepimo priemonės kokybe ir/ar neteisingu panaudojimu susijusių problemų.

Dažnai ignoruojant technikos gamintojo rekomendacijas ar patvirtinimus, tepimo alyvos savybes, ar pasirinkus žemesnę kainą, ūkis susiduria su tomis pačiomis problemomis eilę metų kol galiausiai technikos gedimų ir prastovų našta gerokai viršija planuotas eksploatacijos išlaidas, o kur dar laiku neatlikti darbai ir negautos pajamos.

Tačiau, kodėl ūkininkai, įsigiję šimtus tūkstančių kainuojančią techniką, vedami baimių dėl netinkamo ar nepatikrinto produkto supylimo visgi dažnai renkasi ne oficialų tepimo produktų atstovą, o neapmokytus, mažai patirties tepimo sprendimuose turinčius naujokus, kuriems trūksta elementarių žinių?

Pradėdami bendrauti su klientu, įmonės darbuotojai dažnai atlieka savotišką „ūkio technikos tyrimą“, kurio metu randa galimas gedimų priežastis, tokias kaip alyvas neoriginaliose fasuotėse, netinkamai sandėliuotas, o kartais net ir be platesnio ištyrimo kliento alyvoje randa netgi vandens.

Labai gaila, tačiau dažnai ūkininkai pasikliauja neprofesionaliomis rekomendacijomis, gautomis ir pažįstamų, panašius ūkius turinčių kaimynų, ir tiesiog nesužino, kad potencialiai jo turima technika gali veikti produktyviau ir pelningiau.

„Kaip sezono prioritetą praktiškai visi ūkininkai įvardina tinkamą technikos paruošimą, tam, kad atėjus darbymečiui nenutiktų nenumatytų gedimų“ – teigia įmonės ilgametis vadybininkas.

Tarkim rinkdamasis variklinę, hidraulinę ar kitas alyvas dažnas ūkininkas vadovaujasi tik alyvos klampumo rekomendacijomis, todėl įmonės darbuotojai būtinai pabrėžia, kad alyvos klampumas tai tik fizikinis dydis, kuris nenusako nei alyvos sudėties, nei kitų kokybinių rodiklių. Pagrindinis alyvos pasirinkimo kriterijus turi būti ne klampumo klasė, o variklio ar kito elemento gamintojo specifikacijos, kuri nurodo minimalius kokybinius reikalavimus, atitikimas. Tačiau tuo viskas dar nesibaigia, juk, net su ta pačia specifikacija, alyvos gali skirtis savo efektyvumu, ilgaamžiškumu ir, suprantama, teikiama nauda.

Stipriausi įmonės argumentai visada būna pagrįsti sėkmingų ūkių, kurie nebijo pokyčių, bando suprasti kokios savybės lemia alyvos efektyvumą, sugeba įvertinti darbo našumą bei paskaičiuoti sutaupymo galimybes, pavyzdžiais.

Vienas iš sėkmingiausių tyrimų pavyzdžių, kurį pristato įmonė, buvo atliktas su ūkio krovos technika, kurios darbo laiko vidurkis siekė 3 000 valandų per metus, alyvos veikimo intervalai tarp keitimų siekė 500 valandų, tad galima buvo teigti, kad tai nėra blogas rezultatas lyginant su aplinkiniais ūkiais, tačiau įmonės patirtis leido numatyti, kad šie intervalai gali prailgėti kone dvigubai, jeigu variklyje bus naudojama alyva Mobil Delvac 1 LE 5W-30.

Pakeitus alyvą, ji buvo stebima kliento bei įmonės inžinieriaus taikant alyvos mėginių analizės tyrimą MobilServ. Galima pasidžiaugti, kad rezultatai pranoko visus lūkesčius ir intervalai tarp alyvos keitimų pailgėjo iki 1 000 darbo valandų, sumažėjo kuro suvartojimas daugiau negu 5 %. Ūkininkas paskaičiavo, kad per metus vienas technikos vienetas su naująja alyva jam sutaupė apie 1 900 eur per metus.

Išties tinkamas efektyvios alyvos parinkimas, įvertinant visus aspektus, leido klientui sutaupyti nemenką pinigų sumą, kuri ženkliai didės sulig kiekvienais technikos gyvavimo metais.

Įmonė. atstovaudama ExxonMobil korporaciją, kuri daugiau kaip 140 metų yra tepimo sprendimų žemės ūkiui lyderė pasaulyje, gali teigti, kad įmonės naudojamos technologijos ir įrankiai skirti rezultatui matuoti yra inovatyviausi Lietuvos rinkoje.

Mobil Serv℠ alyvos mėginių tyrimai, kurie padeda identifikuoti alyvos našumo priežastis, pasitelkus rezultatus gali optimizuoti irengimų darbo ciklo laiką – ir tai yra nedidelė ūkio investicija, prailginsianti intervalus tarp alyvos keitimų, nesibaiminant dėl tepimo sąlygų bei sutaupysianti įrangos aptarnavimo kaštus.

UAB P.Markevičius ir Ko

Uosio g. 10, LT 50133, Kaunas

Tel. +370 37 407 999

Mob. +370 656 37845

El. p. info@pmarkevicius.lt  

www.pmarkevicius.lt

www.e-tepalai.lt

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!