Koncepcinis „HELLA“ apšvietimas naujame „Audi A8“ nustato naują standartą

7 vasario 2018, 20:28

  • „HELLA“ sukūrė naujajam „Audi A8“ apšvietimo paketą;
  • Reflektoriai Matrix LED ir tolimosios šviesos su lazerine technologija – siekiant padidinti saugumą;
  • Vidaus apšvietimo ir lemputės skaitymui su Matrix LED technologija;
  • Pirmoji masinė galinio apšvietimo kartu su įvairiais pasisveikinimo/atsisveikinimo apšvietimo variantais gamyba, paremta OLED technologija.

Lipštadas (Lippstadt), Sausio 30, 2018. „Hella“ ekspertas apšvietimo ir elektronikos srityje pristatė išsamų apšvietimo sprendimą naujam „Audi A8“. Tai intelektualiojo saugumo derinys – komfortiškas ir turintis efektyvų apšvietimą. Šviesa atlieka ne tik saugumo vaidmenį, tačiau ir rafinuoto stiliaus funkciją. Dėl „HELLA“ parengto pasisveikinimo (Coming Home) ir atsisveikinimo (Leaving Home) apšvietimo, priekinis ir galinis apšvietimas tampa ypač svarbūs šios transporto priemonės individualizavimui. „Audi A8“ rinkoje yra nuo 2017m. lapkričio mėn.

„Bendradarbiaujant su „Audi“ buvo sukurtas kompleksiškas „Audi A8“ apšvietimo komplekto paketas. Tas paketas apima priekinį, galinį bei vidinį automobilio apšvietimą. Tai dar kartą pabrėžia mūsų pirmaujančią padėtį, naudojant novatoriškas transporto priemonių apšvietimo technologijas ir tuo pat metu suderina dabartinę tendenciją automobilių rinkoje,“- sako Markus Bannert,  „HELLA“ valdybos narys, atsakingas už apšvietimo skyrių. „Mes nuolat tobuliname produktų sprendimus, turinčius aukščiausius technologinius ir dizaino standartus. Individualizacijos laipsnis ir naujos funkcijos yra ypač akivaizdūs“. Mūsų konceptualus „A8“ apšvietimas virtualiai bendrauja su vairuotoju ir todėl padidėja saugumas bei komfortas“.

Atidarant automobilio dureles, vairuotoją pasveikina šviesos šou su dienos šviesos žibintais. Važiuojant Matrix LED technologija pagaminti žibintai užtikrina optimalų matomumą kelyje. Kiekviename priekiniame žibinte yra 32 atskirai valdomi LED diodai, įrengti dvejomis linijomis.

Dėl tokios šviesos diodų išdėstymo atsiranda galimybės kiekvieną jų atskirai įjungti/išjungti, „A8“  artimoji šviesa tiksliau ir dinamiškiau apšviečia kelią, tuo tarpu kiti eismo dalyviai nėra apakinami šviesos srautu.

Lazerinių technologijų tolimosios šviesos įsijungia automatiškai esant 70 km/h greičiui, taip pat, kai transporto priemonė važiuoja už miesto ribų. Kiekvieną kartą lazerio spindulys prisitaiko prie kelio ir užtikrina dar geresnį apšvietimą posūkiuose. Mažas lazerinis modulis, skleidžiantis šviesos pluoštą kelis šimtus metrų, yra integruotas į kiekvieną reflektorių. Lazerinio modulio reflektorius skleidžia šviesą panašią į mėlyną, per optinius elementus, išdėstytus „X“ simboliu.

Apšvietimo individualumas atsispindi ir automobilio viduje. Šoninės šviesos juostos tarp rankenų sveikina vairuotojus judančios linijos dinaminiu poveikiu. Važiuodami jie sukuria malonią atmosferą. Lemputės, neseniai sukurtos Matrix LED technologijos pagrindu, užtikrina tikslinį apšvietimą. „A8“ apšvietimas labai pagerina vairavimo komfortą.

„HELLA“ pirmą kartą panaudojo galinį apšvietimą „Audi A8“, pasitelkdami OLED technologiją (organinis elektroliumescencinis diodas) masinei gamybai. Tai keturios mažos plokštės, kurios iš visų pusių išskiria vienalytę šviesą. Išlipus iš automobilio ir uždarius dureles, jis atsisveikina pasirinktu būdu.

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!