„Continental“ įranga – naujojo „Audi A8“ elektros pavaros širdis

31 sausio 2018, 17:09

Niurnbergas, 2018 m. sausio mėn. Riedant prie sankryžos, kai dega raudonas šviesoforo signalas, naujajame „Audi A8“ variklis išjungiamas vis dar esant 22 km/val. greičiui – žymiai anksčiau nei įprastoje „Start-stop“ sistemoje. Taip pat taupant degalus variklis nuolatos išjungiamas ir važiuojant pastoviu greičiu tarp 55 ir 160 km/val., bei akimirksniu įjungiamas, kai tik vairuotojas nuspaudžia akceleratorių. Be to, stabdant didelė dalis energijos, kuri įprastai virsta karščiu, paverčiama elektros energija ir yra kaupiama ličio-jonų akumuliatoriuje. Tą atlikti leidžia kompaktiškas „Continental“ starteris-generatorius su integruotu valdymu – ši sistema pakeitė įprastą starterį, su alkūniniu velenu yra sujungta diržu ir didesniam efektyvumui yra aušinama vandeniu. Drauge su ličio-jonų akumuliatoriumi ši elektros pavara yra standartinė naujojo „Audi A8“ įranga, kuri vėliau bus diegiama ir į kitus „Audi“ modelius.„Continental“ 48 voltų starteris-generatorius yra standartinė naujojo „Audi A8“ įranga. Sistema leidžia neteršiant aplinkos riedėti iki 160 km/val. greičiu. Dalinė hibridinė technologija padeda taupyti degalus.

 

„48 voltų elektros sistemos technologiją vertiname kaip itin perspektyvią, užtikrinančią didesnį komfortą ir degalų taupymą visų klasių automobiliuose, – Detroito automobilių parodoje pristatydamas naują įrangą sakė Jose Avila, „Continental“ valdybos narys ir Pavarų padalinio vadovas. – Taip pat ši sistema yra nebrangus sprendimas siekiant efektyviai taupyti automobilių parko degalus.“

Apjungus degalų neeikvojantį riedėjimą, anksti įsijungiančią „Start-Stop“ sistemą ir stabdymo energijos rekuperavimą, realiomis eismo sąlygomis 100 kilometrų galima sutaupyti iki 0,7 l degalų. Be to, 48 voltų elektros įranga atvėrė kelią tokioms daug energijos reikalaujančioms technologijoms kaip iš anksto prie kelio dangos prisitaikanti aktyvi automobilio pakaba ir kitos sistemos.

www.continental-corporation.com

Continental plėtoja pažangias technologijas ir sprendimus, skirtus tvariam ir apjungtam žmonių ir krovinių pervežimui. 1871 metais įkurta technologijų kompanija siūlo saugius, efektyvius, sumanius ir prieinamus sprendimus automobiliams, įrenginiams, eismo ir transporto parko valdymui. 2017 metais preliminari Continental apyvarta siekė 44 milijardus eurų ir šiuo metu 56 pasaulio šalyse esančiuose įmonės padaliniuose dirba daugiau kaip 233 000 darbuotojų.

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!