„ZF“ patarimai, kaip teisingai montuoti svirties šarnyrą

24 gruodžio 2017, 7:21

Guminių ir metalinių vairo sistemos ir pakabos detalių būklė turi tiesioginės įtakos vairavimo saugumui ir tikslumui. „ZF Services“ rekomenduoja ne tik naudoti originalias atsargines dalis, bet ir tinkamus įrankius bei priedus, kurie leistų efektyviai, esant gedimui pakeisti šiuos komponentus ilgam tarnavimo laikotarpiui.

Rutulinio šarnyro surinkimo klaidos gali sukelti rimtus gedimus ir dėl to avarijas. Keičiant šarnyrą rekomenduojami tik tie komponentai, kurie atitinka gamintojo pateiktus matmenis ir yra pakankamai tvirti. Netinkamų komponentų naudojimas gali sugadinti visą pakabos sistemą. Užtikrinkite, kad naudojami komponentai būtų tinkamo dydžio ir atitiktų gamintojo tvirtumo standartus.

„ZF Services“ ekspertai primygtinai rekomenduoja, kad nebūtų naudojami išmontuoti elementai, kurių būklė gali turėti tiesioginės įtakos naujai pakeisto šarnyro veikimui ir greitesniam nusidėvėjimui, o svarbiausia – visų saugumui kelyje.

Šiuo atveju būtina laikytis kitų nurodymų, išsamiai aprašytų surinkimo instrukcijose, ir pritaikyti atitinkamas jėgas priveržiant atskirus varžtus ir veržles. Šią informaciją visada pateikia transporto priemonės gamintojas.

Įspėjimas

Tvirtinimo elementai (varžtai, veržlės ir kt.) yra svarbūs saugumui. Netinkamų tvirtinimo detalių naudojimas gali sukelti žalą ir rimtus nelaimingus atsitikimus. Įsitikinkite, kad naudojamos tik tinkamų matmenų ir tinkamo stiprumo tvirtinimo detalės.

Patarimas

Kilnojamosios movos (3) turi būti tvirtinamos šių  dalių pagalba:

– veržlė (5) M18 x 1,5 (įtraukta į rinkinį)

– specialioji veržlė (1) M20 x1, gaminio Nr. 35347 01 (reikia užsisakyti atskirai)

Pritvirtinkite laikiklį nurodytu priveržimo momentu.

Prieš montavimą – sriegių fiksavimo klijai 243 (1) uždedami ant didelio sriegio (2) ir frikcinio guolio (3).

Įspėjimas

Nelaimingų atsitikimų rizika – važiuoklės sistemos  komponentai daro įtaką saugai.

Montavimo klaidos gali sukelti rimtų nelaimingų atsitikimų.

Naudokite tik atitinkamų matmenų ir stiprumo tvirtinimo detales.

Laikykitės montavimo instrukcijų ir transporto priemonės gamintojo priveržimo momentų.

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!