PRO ir PRO+ serijos „Textar“ stabdžių diskai

4 gruodžio 2017, 23:26

Nuo pat gamybos pradžios stabdžių disko forma išlieka nepakitusi. Tačiau tai nereiškia, kad kiekvienas iš jų yra suprojektuotas taip pat arba pagamintas iš identiškų medžiagų.

Bėgant metams stabdžių sistema pasikeitė. Tačiau pagrindinis tikslas – veiksmingas stabdymas ir trumpiausias stabdymo kelias – vis dar galioja. To siekdami „Textar“ inžinieriai naudoja savo patirtį motociklų sporte, prieinamas šiuolaikines technologijas ir medžiagas bei integruotą dizainą.

– „Textar“ bendradarbiauja su automobilių kompanijomis dėl stabdžių sistemos komponentų konstrukcijos. Galiausiai pasirinkti pirmojo surinkimo diskai ne visada reiškia jų pasiūlymo ribotumą antrinėje rinkoje, – sako „Textar“ prekės ženklo atstovas.

Diskai gali būti išlieti iš skirtingų lydinių arba pagaminti kitokiu būdu. Dažnai šie komponentai turi aukštesnius eksploatacinius parametrus, o jų surinkimas dirbtuvėje yra žymiai supaprastintas, – papildo Miroslavas Przimaizała.

Pavyzdžiui, tai yra firmos „Textar“ dengti diskai. PRO serijoje jie turi specialią dangą, kuri apsaugo nuo korozijos ir atrodo estetiškai kartu su alufelgen (lietais ratlankiais). Jų pažangus produktas yra PRO+ serija, kurios produktai išlieti iš lydinio su padidintu anglies kiekiu.

Šis sprendimas užtikrina tolygų šilumos paskirstymą visame disko paviršiuje, taip išvengiant iškraipymo veikimo metu.

„Textar“ asortimentą papildo naujoviški hibridiniai diskai, kuriuose žiedas liejamas iš ketaus su padidėjusiu anglies kiekiu, o cilindras pagamintas iš aliuminio. Dėl to buvo pasiektas ne tik geresnis šilumos laidumas, bet ir masė sumažėjo 15-20 %. Praktiškai tai reiškia, kad į atmosferą išmetama mažiau anglies dioksido ir sunaudojama mažiau kuro. Šiuo metu šie diskai, pažymėti „Light Technology TMD Friction“, skirti įvairiems BMW modeliams.

Visų „Textar“ dengtų diskų transportavimo ir sandėliavimo metu nereikia papildomai apsaugoti alyva, todėl dirbtuvėje prieš montavimą jų nereikia papildomai paruošti. Tokiu būdu taupomas kliento ir darbuotojo laikas.

„Textar“ taip pat siūlo stabdžių diskus, integruotus su ratų guoliais, taip pat magnetinais ABS jutikliais. Jų pasirinkimas pašalina klaidas, kurias mechanikas gali padaryti, kai įspaudžia guolį ant rato ašies ir supaprastina šių dalių keitimo procesą. Kiekvienoje dėžutėje yra būtina veržlė ir dangtelis.

Be to, „Textar“ stabdžių diskams su magnetiniu ABS jutikliu prideda mažą, bet labai naudingą automobilio dirbtuvėms matuoklį. Jis naudojamas norint greitai patikrinti ABS valdymo sutrikimo priežastį užsidegus kontrolinei lemputei prietaisų skydelyje. Kai nuimsite ratą, tiesiog pridėkite matuoklį prie stebulės, kad patikrintumėme, ar ji nedeformuota. Bet kokia modelio deformacija reiškia, kad sugedo stabdžių diskas.

Dėl klausimų, susijusių su „Textar“ pozicijų pasirinkimu konkrečiam automobilio modeliui, galite naudoti TecDoc katalogą arba „BrakeBook“ daugialypės terpės programą.

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!