Šviesa – tai gyvenimas

4 gruodžio 2017, 1:32

Paskutinį salio savaitgalį persukom laiką iš vasaros į žiemos, o tai reiškia, kad temti pradeda jau 16 valandą. Lietus taip pat sumažina matomumą kelyje – ypač už gyvenvietės ribų. Atsižvelgiant į tai, kad šis laikas yra apibrėžiamas kaip vieną iš pavojingiausių keliuose, reikia tam kruopščiai pasiruošti.

Pradėkime nuo apšvietimo būsenos patikrinimo. Senos priekinių žibintų lemputės šviečia net 30 % mažiau. Verta jas pakeisti prieš žiemą naujomis – būtinai abiejuose priekiniuose žibintuose.

– „Pakeičiant tik vieną šviesos šaltinį, mes rizikuojame, kad žibintų šviesos pluoštas bus skirtingas. Mes visada pakeičiame priekinių žibintų lempučių poras, nes jų tarnavimo trukmė yra beveik identiška. Jei viena lemputė perdegs, netrukus perdegs ir kita“, – pataria Tarek Hamed, firmos „Lumileds“ Marketing Manager CE.

Šiandien vairuotojas turi daugybę lempučių, kurios gali patenkinti jūsų poreikius. Vienos lemputės degs automobiliuose, kurie daugiausia laiko praleidžia užmiesčio kelyje, o kitos – automobiliuose, važinėjančiuose mieste, kur yra apšviestos gatvės.

– „Pirmuoju atveju atsižvelgiama į šviesos ryškumą ir intensyvumą, antruoju atveju – į lemputės tarnavimo laiką. Tiems, kurie daug keliauja, aš rekomenduoju „Philips RacingVision“ lemputes, kurios net  150 % ryškesnės už būtiną minimumą. Miesto transporto priemonėms idealiai tinka  „Philips LongLife EcoVision“ lemputės, kurių tarnavimo laikas 4 kartus ilgesnis, nei standartinių halogeninių lempučių“, – priduria Tarek Hamed.

Ksenoninės lemputės „Philips“ pažymėtos autentiškumo sertifikatu (CoA). Lietuvos rinkoje, ypač parduodant internetu, dažnai pasitaiko nežinomos kilmės suklastotų produktų. Dėka autentiškumo sertifikato (CoA) ksenono lempučių „Philips“ pirkėjai gali patikrinti kiekvienos pakuotės kilmę, įvedus unikalų kodą specialioje internetinėje svetainėje.

Automobilių šviesų diapozonas yra labai svarbus norint saugiai vairuoti nakties metu. Numačius pavojų ne tik prieš sekundę galima išvengti susidūrimo aplenkiant kliūtį.

Norint užtikrinti optimalią šviesą neapakinant kitų, pakeitus lemputes reikia patikrinti žibintų padėtį.

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!