Patvirtinta – „Pirelli“ oficialus visų klasių padangų „MOTUL FIM Superbike“ tiekėjas Pasaulio taurės kategorijoje 2019 ir 2020 sezonui.

21 lapkričio 2017, 18:04

Ilgalaikė Italijos padangų gamintojo ir motociklų gamintojų partnerystė prasitęsė dar dvejiems metams. „Pirelli“ –  ilgiausiai istorijoje padangas motociklams gaminanti įmonė.

„Pirelli“ buvo patvirtinta kaip oficialus visų klasių padangų „MOTUL FIM Superbike“ tiekėjas Pasaulio taurės kategorijoje 2019 ir 2020 sezonui.

Italijos padangų firma, suderinusi su „Dorna“, Pasaulio čempionato rengėja ir organizatore bei Tarptautine motociklų federacija, pagal sutarties sąlygas pratęsė privalomą tiekimo sutartį dar dvejiems metams, kurios galiojimas baigiasi 2018 metais.

Pagrindinio „Pirelli“ rėmėjo logotipas

„Pirelli“ su federacija, Pasaulio taurės čempionato organizatoriumi, komandomis „Motul FIM Superbike“ nuo 2004 metų ir jau 14 sezonų iš eilės techniškai bendradarbiauja. Firma jau gali pasigirti kaip ilgiausiai veikianti padangų gamintoja tarptautinėje motosporto istorijoje.

Iš pradžių „Pirelli“ pasiūlyta išimtinė padangų tiekėjų formulė – turėjo atsižvelgti į visas čempionato  išlaidas ir padidinti konkurencingumą, siūlydami vairuotojams ir komandoms tokią pačią galimybę konkuruoti turėdami identiškas ar panašias padangas.

Nuo pat pradžių „Pirelli“ suprato, kad motociklų sekcija gali būti puiki platforma padangų plėtrai ir nusprendė, gaminti ne prototipines, o lenktynines padangas. Tas pasirinkimas buvo vienas iš geriausių. „Pirelli“ devizas – „Mes parduodame tai, kuo lenktyniaujame, o lenktyniaujame tuo, ką parduodame“.

Per metus „Pirelli“ pasiūlė visiems motociklininkams produktus, kurių šaknys yra tam tikruose segmentuose, kurie laimėdavo svarbiausius standartinius testus ir tapdavo rinkos etalonu.

Kad liktų ištikimi filosofijai, kurią visada pabrėžia „Pirelli“, kalbant apie  įsipareigojimus ir strategiją per „FIM Superbike“ pasaulio čempionatą, 2013 metais, „Pirelli“ pirmoji pasiūlė 16,5 colių padangų,  taip pat įvedė naują dydį – 17 colių padangas „DIABLO ™ Superbike”, kurios yra dažniausiai naudojamos.

Pirelli techninė zona

Giorgio Barbier, „Pirelli“ firmos lenktyninių motociklų reikalų direktorius  sakė:

– Mes esame istoriškai stiprus prekinis ženklas. Šiais metais mes švenčiame 110 metų veiklą motosporte, o ši bendradarbiavimo plėtra yra tvirtas ženklas mūsų tęstinei verslo strategijai, kuri leido firmai tapti lenktynių etalonu.

-Visų pirma, lenktyninių padangų segmente ir padangų „supersport“ segmente, mes susilaukėme didelės sėkmės tiek plėtros, tiek pardavimo srityse. Ryšys tarp „Pirelli“ ir Pasaulio čempionato „FIM Superbike“ visada buvo tvirtas. Per daugelį metų mes labai prisidėjome prie šių čempionato kūrimo ir tuo pat metu mums pavyko sukurti sėkmingus produktus, kuriuos galėtume pateikti visiems motociklininkams, – teigia Barbirer.

– Dabar mes galvojame apie ateitį, mes bendradarbiausime su „Dorn“ dėl čempionatų plėtros, ypač naujo „Supersport 300“, nes šiandien jauni vairuotojai bus Pasaulio „Superbike“ čempionato herojai, – sako direktorius.

Marc Saurina WorldSBK pardavimo ir rinkodaros direktorius priduria: – Turėti „Pirelli“ kitus du sezonus, tai fantastiškas pranešimas čempionatui, o  ilgiausias padangų tiekėjų etapas rodo, kokie stiprūs saitai yra tarp bendrovių. Visų klasių padangų užtikrinimas tokiu svarbiu aspektu, kaip padangos, yra tai,  dėl ko mes tikrai rimtai manome, kad „Pirelli“ yra ideali firma, kuri tęs kartu darbą.

Grupė „WorldSBK“ 2017 veikloje

Šis išskirtinio padangų tiekėjo vaidmens patvirtinimas rodo, kad aistra ir pasiaukojimas, kuris visada lydėjo „Pirelli“ motosporto srityje, patvirtino esminę Italijos bendrovės DNA charakteristiką. „Pirelli“ yra išskirtinis padangų tiekėjas Pasaulio čempionato „Formula 1 FIA“ nuo 2010  metų ir istoriškai įtrauktas į Pasaulio čempionato „WRC“, „FIM“ motociklų pasaulio čempionatą, „FIM Endurance“ pasaulio čempionatą bei prestižinius keturių ir dviejų ratų lenktyninius renginius.

Dėl patirties, įgytos geriausių čempionatų metu, „Pirelli“ gali tapti valdymo formule daugelyje nacionalinių čempionatų, įskaitant Didžiosios Britanijos „Superbike“ čempionatą.

Tačiau, įsipareigojimai išskirtinių tiekėjų čempionate nesutrukdė „Pirelli“ tapti lyderiu čempionatuose ir varžybose. Kalbant tik apie keletą iš jų: „CIV“,   (Italijos čempionatas), „Superbike IDM“ (Vokietijos čempionatas)  arba „FSBK“ (Prancūzijos čempionatas).

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!