„Goodyear“ padangų gamybai naudoja sojos aliejų

1 lapkričio 2017, 19:29

„Goodyear Tire & Rubber Company“ kartu su „United Soybean Board“ (USB) – sojos pupelių fermerių organizacija, pristatė neįprastą padangų gamybos būdą. „Goodyear“ mokslininkų ir inžinierių kolektyvo sojos pupelių aliejaus pagrindu sukurtas gumos mišinys pagerina padangų eksploataciją ir tuo pačiu yra itin ekonomiškas sprendimas.

Sojos aliejus, gaunamas iš atsinaujinančių šaltinių, yra neutralus anglies dioksido atžvilgiu, kuris yra svarbus aplinkai. Jo naudojimas protektoriaus mišinyje pagerina padangų našumą ant sausų ir drėgnų paviršių, taip pat pagerina padangų savybes žiemos sąlygomis.

„Goodyear“ naujovių diegimo istorija leidžia mums pritaikyti naujas aukštos klasės padangų dizaino technologijas, kurios atitinka mūsų klientų poreikius, – sakė Eric Mizner, „Goodyear“ medžiagų tyrimo direktorius.

Dėl sojos pupelių aliejaus naudojimo gumos mišinys išlieka elastingas net kintant temperatūroms, todėl svarbu palaikyti ir pagerinti padangų sukibimą su kelio danga.

„Goodyear“ bandymai parodė, kad guma, pagaminta sojos aliejaus pagrindu, lengviau susimaišo su mišiniais, kurių sudėtyje yra silicio dioksido, naudojamo gaminant kai kurias padangas. Be to, sojos aliejaus naudojimas didina produktyvumą ir sumažina energijos suvartojimą.

Projektas buvo realizuotas dėl partnerystės su USB – fermerių organizacija, kuri visų sojos pupelių gamintojų vardu  prižiūri investicijas į  bandomąsias programas.

Sojos pupelių aliejaus komercizacija padangų gamyboje – tai dar vienas novatoriškas Amerikos koncerno sprendimas. „Goodyear“ jau galima rasti padangas, pagamintas silicio pagrindu iš ryžių lukštų pelenų ar produktų, naudojančių ankstesnes inovacijas, kaip firmos „Kevlar DuPont“ anglies pluoštą arba vulkaninius pelenus.

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!