„Goodyear“ išbando pažangias padangas ir novatorišką transporto valdymo sistemą

19 spalio 2017, 21:49

Pažangios padangos ir integruota stebėjimo įranga transporto priemonėse – suteikia greitą ir efektyvią diagnostikos galimybę. Naujovės bus išbandomos su transporto įmone, besinaudojančia  „Teslos“ transporto priemonėmis.

„Goodyear Tire & Rubber Company“  patirtį, įgytą dirbant su firmos „Tesloop“ dalinai autonominiais elektriniais automobiliais, sėkmingai įgyvendina savo naujausių technologijų sprendimuose. Amerikiečių koncernas siūlo novatoriškas padangų valdymo paslaugas, užtikrinančias nepertraukiamą šiuolaikinių transporto priemonių stebėjimą.

„Goodyear“ pristatys „Tesloop“ transporto priemones – įvairiarūšio transporto paslaugas – su bevieliu padangų jutikliu, padedančiu geriau valdyti padangas ir sumažinti transporto priemonių prastovas. Įdomu tai, kad Kalifornijos vežėjai naudoja „Teslos“ elektrinius automobilius.

– Atsižvelgiant į naujo modelio mobilumą, imamės veiksmų, siekdami išlaikyti technologinius pokyčius transporto pramonėse ir vystyti padangų naujoves, kurios atitiks padangų pažangą. Mes norime kurti ateitį, o ne tiesiog žiūrėti, ar apie ją skaityti, – sako „Goodyear“ technikos direktorius Chris Helsel.

„Goodyear“, bendradarbiaudama su „Tesloop“, plečia lengvųjų automobilių mobilumo sprendimus. Tuo pačiu amerikiečių kompanija teikia paslaugas autonominiam automobilių parkui, padangų remonto paslaugas įkrovimo metu elektros įkrovimo stotelėse.

Sistemos veikimo principas yra intuityvus. Belaidžiai jutikliai nuolat matuoja ir užrašinėja temperatūrą bei slėgį padangose. Vėliau duomenys patenka į transporto priemonės kompiuterį, o iš ten debesies pagalba duomenys siunčiami į „Goodyear“ sukurtą specialią sistemą  ir ten analizuojami. Tai leidžia tiksliai nustatyti ir išspręsti potencialias padangų eksploatavimo ir saugos problemas,  garantuojant geresnį transporto parko našumą.

– Kai transporto priemonės eksploatuojamos 365 dienas per metus, padangų problemų mažinimas yra  labai svarbus siekiant išlaikyti aukštą klientų aptarnavimo lygį ir mūsų verslo modelį, – sakė „Tesloop“ generalinis direktorius Rahul Sonnad.

– Padangų diagnostika, paremta padangų diagnostikos duomenimis, suteikia puikias galimybes ir padeda tokiai įmonei, kaip „Tesloop“, dirbti geriau, užtikrina aukštesnį eismo saugumą keliuose su mūsų transporto priemonėmis, – priduria „Tesloop“ generalinis direktorius.

„Tesloop“ automobilių parką sudaro „Tesla“ automobiliai, kurie per mėnesį vidutiniškai nuvažiuoja 27 tūkstančius kilometrų. Automobilių parke ilgiausiai važiavęs automobilis – „Tesla Model S“, važiuojantis nuo 2015 metų, neseniai peržengė 480 tūkstančių  kilometrų ribą (300 tūkstančius mylių). „Goodyear“ ir „Tesloop“ bendradarbiavimo pradžia buvo 2017 m. sausio mėn. Tada atliko autonominių technologijų poveikio padangoms bandymus.

„Goodyear Proactive Solutions“ programos, skirtos sunkvežimių parkui, sėkmė rinkoje, padėjo susikooperuoti abiem firmoms. Remiantis pažangiomis telematikos ir prognozavimo analizės technologijomis, sistema leidžia automobilių parko operatoriams optimizuoti degalų sąnaudas ir tiksliai nustatyti ir numatyti padangų problemas.

Be teiktų  automobilių valdymo paslaugų, Goodyear bendradarbiauja su transporto priemonių gamintojais sprendimų srityje, kurie suteikia informaciją apie padangų būklę transporto valdymo sistemoms, siekiant padidinti saugumą ir našumą.

– „Goodyear“ nagrinėja naujas sritis, apjungdama žinias transporto priemonių valdymo sistemų srityje su pažangiais produktais ir plačiu paslaugų tinklu, pateikdama išsamius automobilių pramonės ateities sprendimus, – pridūrė Helsel.

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!