„Volkswagen“ inžinierius nuteistas 3 metams kalėjimo

11 spalio 2017, 16:17

Inžinierius, dėl dieselgate skandalo turintis prasčiausią reputaciją spaudoje, nuteistas 3 metų laisvės atėmimo bausme.

Kaip gerai žinoma, „Volkswagen“ giliai įklimpo į įvairias teisines procedūras. Visa tai dėl dyzelio aferos, kuri buvo paskelbta žiniasklaidoje 2015 metų rugsėjo 18 dieną.

Inžinierius, atsakingas už melagingų mikroschemų, matuojančių išmetamuosius teršalus, projektavimą, yra James Robert Liang. Neseniai jis buvo nuteistas 40 mėnesių federalinio kalėjimo už nusikaltimus automobilių pramonei. Papildomai paskirta 200 000 dolerių bauda.

Bet reali bausmė J.R Liang yra dėmė jo karjeroje, su kuria automobilių pramonėje jam teks atsisveikinti.

Kol kas nežinoma, kaip giliai dieselgate afera įsisuko į VAG grupės valdymo struktūras ir kas apie visa tai žinojo. Tačiau logiškai mąstant, tokia suktybė neturėjo galimybės gimti ir būti realizuota  žemesniame valdymo lygyje.

J.R. Liang gali būti tik „atpirkimo ožys“. Tačiau faktas yra tas, kad skandalas nepaplito ir teisingumo ranka jį sustabdė. Laikas parodys, ar dar bus daugiau nuteistų dėl dieselgate skandalo.

Netikusi programinė įranga buvo sumontuota VAG transporto priemonėse. Sukčiavimas buvo tai, kad automobiliai automatiškai prisijungdavo prie išmetamųjų dujų nustatymo kiekio testavimo aparatūros ir persijungdavo į bandymo režimą.  Buvo žymiai sumažinti parodymai ir išmetamo azoto oksido kiekis.

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!