SHOW CAR 2017: technikos naujovės pristatytos Kaune ir Klaipėdoje

14 birželio 2017, 23:35

Ištikimi įmonės „Inter Cars Lietuva“ klientai žino, kad gegužės mėnesio verta laukti ne tik dėl gero oro, bet ir dėl specialiai jiems organizuojamo mokymų renginio „Show Car“. Šiemet šis unikalus projektas mūsų šalyje vyko jau aštuntus metus iš eilės.

Lengvai atpažįstamas ir „Show Car“ simboliu tapęs sunkvežimis, kuriame vyksta seminarai ir demonstruojama naujausia technika, šįkart lankėsi dviejuose Lietuvos miestuose – Kaune ir Klaipėdoje. Pirmiausia ši išskirtinė „Inter Cars“ ekspozicija ant ratų užsuko į Kauną, kur gegužės 8–12 dienomis apsistojo vieno iš prekybos centrų automobilių stovėjimo aikštelėje, Jonavos g. Po savaitės, gegužės 15–19 dienomis, akį traukiantis „Show Car“ sunkvežimis viešėjo uostamiestyje, renginio dalyvių buvo laukiama aikštelėje prie „Švyturio“ arenos.

Dėmesys sunkvežimių specialistams

„Inter Cars Lietuva“ Mokymų skyriaus vadovas Andrius Žilėnas pasakojo, kad mokymus įvairiomis temomis vedė organizatorių jau anksčiau patikrinti ir žinomi tokių kompanijų kaip „Lauber“, SKF, „Bosch“, ZF, „ContiTech“, „Pierburg“ ir TRW atstovai. Kiekvienas seminaras truko maždaug apie pusdienį.

„Ir Kaune, ir Klaipėdoje renginio „Show Car“ metu surengta po 9 mokymus, tačiau programos šių miestų auditorijoms šiek tiek skyrėsi. Šių metų naujiena – maždaug pusę mokymų skyrėme sunkiasvorio transporto specialistams, kuriems specialias programas paruošė ZF, „Mahle“, TRW ir „Bosch“ atstovai. Ši naujovė išties pasiteisino, nes mokymų dalyviams tai leido geriau suprasti darbo su skirtinga technika ypatumus. Taip pat tai buvo naudinga ir dėl to, kad nemaža dalis lengvuosius automobilius remontuojančių servisų po truputį pradeda domėtis galimybėmis dirbti ir kitose srityse“, – po renginio kalbėjo A. Žilėnas.

Jo teigimu, aktyviausiai dalyviai registravosi į kompanijos ZF atstovo Waldemar Schulz mokymus apie „Sachs“ sankabos elementus ir dviejų masių smagračius. Juose buvo ne tik analizuojama „Sachs“ transmisija, bet ir pasakojama apie sankabų tipus, jų reguliavimo sistemas, dvimasį smagratį ir kaip nustatyti gedimus. Auditorija gausiai rinkosi paklausyti ir svečio iš Lenkijos Tomasz Ochman vestų mokymų tema „SKF paskirstymo mechanizmas ir guoliai“, kuriuose buvo kalbama apie vandens siurblius ir tipinius jų gedimus, aušinimo skysčių rūšis ir skirtumus, apžvelgti skirtingų dantytų diržų montavimo įvairių markių automobiliuose skirtumai ir aptarti kitų detalių ypatumai.

Reikia pažymėti, kad tai yra mokymai, susiję su galios perdavimo sistemų ir variklio gedimų remontu. Kaip žinoma, šių sričių darbai yra vieni iš sudėtingesnių ir brangesnių, todėl ir klaidos šiuo atveju kainuoja brangiau. Natūralu, kad servisai nori investuoti į darbuotojų tobulėjimą ir turėti gerai dirbančius šių sričių specialistus.

Beje, apie variklio dalis kalbėjo ir lektorius iš Vokietijos Alexander Meuters. Jis apžvelgė „Pierburg“ gaminių asortimentą, susirinkusiems pasakojo apie išmetamųjų dujų recirkuliacijos (EGR) sistemas, oro masės jutiklius, antrines oro sistemas, vakuuminę ir kuro tiekimo sistemas bei atskleidė galimus gedimus, jų šalinimą, priežastis bei dažniausiai pasitaikančias klaidas.

Kalbant apie „Show Car 2017“ programą, galima išskirti ir tai, kad „Bosch“ šiemet pirmą kartą paruošė sunkiasvorio transporto specialistams skirtus mokymus, kuriuos vedė „Bosch Lietuva“ atstovas Dangirutis Šapranauskas. Jis apžvelgė sunkvežimių „Euro 6“ standartus atitinkančius variklius, pristatė „Bosch“ „Common Rail“ sistemų naujoves, taip pat akcentavo „Bosch“ „AdBlue“ sistemų technines ypatybes bei diagnostikos principus ir papasakojo, kokie „Bosch“ agregatai naudojami DPF sistemose.

„Show Car 2017“ dalyvavę mokymų dalyviai puikiai atsiliepė apie seminarus, o namo jie grįžo ne tik papildę žinių bagažą, bet ir rankose laikydami mokymų baigimą liudijančius sertifikatus. Gavę vertingų patarimų iš patyrusių specialistų ir suprasdami šių renginių naudą, įmonės klientai domisi ir kitais „Inter Cars Lietuva“ rengiamais mokymais, į kuriuos organizatoriai taip pat kviečia aktyviai registruotis internetu.

Nauda – ir praktinis įrangos išbandymas

Mokymuose dalyvavę klientai čia pat vietoje taip pat galėjo ir praktiškai išbandyti naujus įrankius ar įrangą. Kaip pasakojo „Inter Cars Lietuva“ Įrangos skyriaus vadovas Osvaldas Suchockas, iš įrankių daugiausia dėmesio sulaukė naujasis indukcinis kaitintuvas, kuris dar daug kam nėra matytas ir kelia nuostabą, kaip per tris sekundes galima iki raudonumo įkaitinti metalą. Šis įrankis veikia bekontakčiu būdu ir servisuose gali pasitarnauti kaitinant metalus, lyginant automobilio rėmą bei kėbulą, be to, tai yra nepamainomas pagalbininkas atsukant sriegines jungtis.

Smalsuolių akys taip pat dažnai krypo į „Show Car 2017“ demonstruotą novatorišką ratų geometrijos reguliavimo stendą „Space 3D“, kuris panaikina tradicinių 3D suvedimo stendų trūkumus – meistrams nebeteks matyti, kad stendo kameros nuolat praranda ryšį su taikiniais, ir automatines balansavimo stakles EVERT, kurios turi dvi automatines liniuotes duomenims greitai įvesti bei lazerį, kuris nurodo tikslią svarelio padėtį.

„Dauguma užsukusiųjų į šį renginį dairosi įrangos, siekdami atsinaujinti. Juos domina, koks yra įrangos atsiperkamumas, kokie yra privalumai ir skirtumai, lyginant su ankstesniais analogiškais įrankiais, kokie yra technologiniai patobulinimai“, – pasakojo O. Suchockas.

Nemažai dėmesio sulaukė ir naujasis „Bosch“ žibintų reguliavimo stendas, kuris išsiskiria tuo, kad tinka ir LED šviesoms reguliuoti – iki tol gaminti šviesų reguliavimo stendai neturėjo tokios funkcijos.

Prieš vasaros sezoną itin aktuali buvo ir „Mahle“ pristatyta atnaujinta kondicionierių pildymo įrenginių „ArcticPRO“ linija, į kurią įtraukti keturi nauji oro kondicionierių priežiūros įrenginių modeliai, kuriuose naudojami R134a ir R1234yf šaldalai. Šią įrangą klientai jau spėjo įvertinti dėl gerų techninių duomenų.

Renginio „Show Car 2017“ metu klientai galėjo pasinaudoti specialiais pasiūlymais ir palankiomis sąlygomis užsisakyti stende demonstruotus prietaisus. Populiariausi buvo indukciniai kaitintuvai, „Mahle“ kondicionierių pildymo įrenginiai ir „Bosch“ įranga – jų užsakymų sulaukta daugiausia.

„Pastebime, kad dauguma klientų kasmet sugrįžta į šį renginį, nes žino, ką čia gali pamatyti ir rasti. Jaučiame, kad klientai laukia „Show Car“ ir į jį atvyksta suprasdami, ko jiems reikia, žinodami, kad galės pasinaudoti specialiais pasiūlymais ir vietoje bus apmokyti, kaip naudotis nauja įranga. Visa tai leidžia lengviau apsispręsti įsigyti įrangą“, – apibendrino „Inter Cars Lietuva“ Įrangos skyriaus vadovas O. Suchockas.

Autorius: Matas Šalčiukas
Nuotraukų autoriai: Andrius Žilėnas, Robert Balkevič

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!