„Continental“ artėja prie pramoninės padangų iš kiaulpienių gumos gamybos

23 balandžio 2017, 23:23

  • „Continental“ statys pirmąjį gamybinį kompleksą, skirtą pramoninei padangų iš kiaulpienių gumos gamybai;
  • Regione auginamų kiaulpienių pasėlių plotas išsiplės nuo 15 iki 800 hektarų.

Hanoveris, 2017 m. balandžio mėn. Tarptautinis padangų gamintojas „Continental“ Anklamo (Vokietija) miesto tarybai pristatė „Taraxagum Lab Anklam“ – iš kiaulpienių šaknų gaminamos gumos projektą ir sulaukė pritarimo šiame mieste statyti pirmąjį pramoninei tokių padangų gamybai skirtą kompleksą. Miesto verslo parko teritorijoje „Continental“ kompanijai už simbolinę 1 euro kainą bus parduotas 30 000 m² žemės plotas, kur iškils pirmasis gamybinis pastatas.

Per penkerius pirmojo etapo metus į „Taraxagum“ laboratorijos Anklame projektą gamintojas ketina investuoti 36 mln. eurų. Jie bus skirti perkelti kol kas tik laboratorijoje iš kiaulpienių gaminamų padangų gamybą į didelio pajėgumo kompleksą. Taip pat šiame Vokietijos regione auginamų kiaulpienių pasėlių plotai padidės nuo 15 iki 800 hektarų, taip užauginant pakankamai žaliavos, reikalingos pramoninei tokių padangų gamybai.

Ilgalaikio „Taraxagum“ projekto tikslas yra rasti ekologiškai, ekonomiškai ir socialiai perspektyvų sprendimą didėjančiam natūralios gumos poreikiui, kuris leistų sumažinti tropiniuose miškuose išgaunamo kaučiuko poreikį, taip pat sumažinti priklausomybę nuo nuolatos augančios kaučiuko kainos. Tuo pačiu vidutinių platumų klimato juostoje anksčiau nenaudotose ir kitoms kultūroms auginti netinkamose žemėse auginamos kiaulpienės žymiai sumažins logistikos išlaidas ir su pervežimu susijusį poveikį aplinkai.

Per paskutinius kelis metus „Continental“ drauge su partneriais – Miunsterio Fraunhoferio Molekulinės biologijos ir ekologijos institutu, Kvedlinburgo Juliaus Kühno institutu ir augalininkystės ūkiu ESKUSA – vykdomas „Taraxagum“ projektas buvo įvertintas ne vienu prestižiniu apdovanojimu, skirtu už itin pažangų metodą, naudojant iš kiaulpienių šaknų išgautą kaučiuką padangų ir kitų gumos gaminių gamybai.

www.continental-corporation.com

Oficialusis UEFA EURO 2016™ rėmėjas

Continental plėtoja pažangias technologijas, skirtas žmonių ir krovinių pervežimui. Tarptautinis padangų gamintojas, būdamas patikimas partneris ir automobilinės industrijos tiekėjas, siūlo tvarius, saugius, patogius, individualiai pritaikytus ir prieinamus sprendimus. Korporacijos, kurios sudėtyje yra penki padaliniai – Važiuoklės ir saugumo, Vidaus įrangos, Transmisijos, Padangų ir ContiTech, 2016 metų apyvarta siekė 40,5 milijardus eurų. Šiuo metu 56 pasaulio šalyse esančiuose įmonės padaliniuose dirba daugiau kaip 220 000 darbuotojų.

Padangų padalinys turi 24 tyrimų ir gamybos centrus visame pasaulyje. Platus gaminių asortimentas drauge su nuolatinėmis investicijomis į tyrimus ir plėtrą užtikrina ekonomiškumą ir yra ekologiškai saugus. Padangų padalinys yra vienas pirmaujančių pasaulyje padangų gamintojų, turintis daugiau kaip 50 000 darbuotojų, kurio 2016 metų apyvarta siekė 10,7 milijardus eurų.

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!