Dar vienas naujas INTER CARS LIETUVA filialas

20 kovo 2017, 23:44

Šiaurės vakarų Lietuvoje esančiuose Mažeikiuo­se „Inter Cars Lietuva“ kovo 20 d. atidarė naują filialą. Jis įsikurs visiškai naujose patal­pose, todėl parduotuvės atidarymui teko kaip reikiant pasiruošti – suplanuoti erdves, užsakyti baldus, stelažus, surasti tinkamus darbuotojus. Mažeikių filialo vadovas Kęstutis Trinkūnas at­skleidė, kad naująjį filialą planuota atidaryti dar 2016 m., tačiau darbai persikėlė į šiuos metus.

„Tai yra palyginti nemažas miestas, kuriame važinėja tikrai daug automobilių, jis turi naftos gamybos istoriją. Čia įžvelgiame perspektyvų, nes pagal rodiklius matome, kad automobilių dalių verslas Mažeikiuose auga, naujas par­duotuves atidarė ir konkurentai“, – priežastis vardijo K. Trinkūnas, kuris taip pat vadovauja ir Klaipėdos filialui.

„Inter Cars Lietuva“ prekės Mažeikiams jau 5–6 metus buvo tiekiamos būtent iš uostamiesčio. Apyvarta tik augo, todėl norėjosi ir čia turėti ats­kirą veiklos tašką – taip bus patogiau klientams, o įmonei toks žingsnis leis užimti dar didesnę rinkos dalį.

Geras perspektyvas šiame Žemaitijos mieste plėtoti automobilių dalių verslą gerai iliustruoja tai, kiek Mažeikiuose, turinčiuose 35 tūkst. gy­ventojų, veikia autoservisų. K. Trinkūno teigimu, čia dirba apie 20–30 rimtesnių servisų, o dar veikia ir daug mažesnių „servisiukų“. Su daugu­ma jų jau iki tol buvo dirbama, tačiau K. Trinkū­nas pastebėjo, kad klientai ne visada norėdavo laukti ir ieškodavo, kur gali greičiau ir patogiau apsipirkti vietoje.

Paklaustas, kiek šiais laikais klientams yra per ilgas laukimas, K. Trinkūnas atsakė: „Kažkada, kai pradėjome dirbti, klientams prekių tekdavo laukti 2 dienas, o „Inter Cars Lietuva“ pasiūlė pri­statyti prekes tą pačią dieną. Paskui pasiekėme, kad į Mažeikius prekės būtų pristatomos tris kartus per dieną, tačiau matome, kad ir to ne­užtenka. Dažnai būna taip, kad naudotus auto­mobilius pardavinėjantys verslininkai remonto metu pastebi, jog reikia daugiau dalių, nei buvo planuota, todėl skubiai ima ieškoti – jiems reikia čia ir dabar“.

Atsižvelgiant į paklausą, naujajame filiale bus galima įsigyti ir lengviesiems automobiliams, ir sunkvežimiams skirtų detalių. Pašnekovas pa­stebėjo, kad Mažeikiuose apskritai plėtojamas itin aktyvus su sunkvežimiais susijęs verslas, todėl sunkiasvores transporto priemones re­montuojantiems servisams dar aktualiau gauti reikiamas dalis kaip įmanoma greičiau.

„Kai sulaukiame tokių klientų, dažnai išgirstame, kad dalių sunkvežimiams reikėjo vakar“, – juoka­vo K. Trinkūnas.

Lyginant su Klaipėdos filialu, Mažeikiuose bus mažesnis prekių asortimentas, labiau orientuo­tas į tai, ką klientai anksčiau užsakinėdavo. Fili­alo vadovas tikisi, kad į naująjį prekybos tašką užsuks ir aplinkiniuose regionuose – Skuode, Akmenėje, Sedoje – dirbantys automobilių remontininkai.

„Inter Cars Lietuva“ filialas Mažeikiuose įsikurs Gamyklos g. 41 pastatytame naujame pastate, apie 550 kvadratinių metrų užimančiose patal­pose. Pastatas iš pradžių buvo numatytas kitam tikslui, tačiau jis puikiai tiko specifine darbo koncepcija pasižymintiems automobilių dalių pardavėjams.

„Mūsų darbas nėra orientuotas vien tik į klien­tų aptarnavimą parduotuvėje – mes taip pat važiuojame pas juos patys, todėl geografinė vieta buvo labai svarbi. Taip pat ieškojome pa­talpų, kurių plotas būtų 300–500 kvadratinių metrų, jos turėjo būti apie 4–5 metrų aukščio, tad šis variantas mums puikiai tiko“, – pasakojo K. Trinkūnas.

Atidarius naują „Inter Cars Lietuva“ filialą Mažei­kiuose, iš pradžių čia dirbs du pardavėjai, kasi­ninkė, du sandėlininkai ir vienas vairuotojas. Vis dėlto vadovas planuoja, kad, įsibėgėjus verslui, po kelių mėnesių bus samdomas ir antras vai­ruotojas bei dar vienas sandėlininkas.

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!