Kaip INTER CARS užtikrina tiekiamų dalių kokybę?

19 vasario 2017, 23:00

Dalių tikrinimas automobilių pramonėje yra labai atsakinga užduotis. Sprendimai, priimami pagal atliktus bandymus, lemia, ar atitinkamas produktas bus pardavinėjamas. Tai reiškia leidimą montuoti dalis, kurios atsakingos už transporto priemonės naudotojų saugumą, taip pat žmonių sveikatą ir gyvybę. Todėl bandymų srities prioritetas yra užtikrinti, kad būtų gauti teisingi rezultatai.

Sertifikatai, standartai, dokumentai… Galima išgirsti pretenzijų dėl papildomo popierizmo. Tačiau tiesa yra ta, kad minėti dokumentai reikalingi dėl klientų, kuriems svarbi įsigytų produktų kokybė. Renkantis prekę, informacija, kad perkamas produktas buvo patikrintas, yra labai svarbi. Kita vertus, jeigu papildomai žinome, kad patikrinimą atlikusi laboratorija turi atitinkamą kvalifikacijos patvirtinimą, bandymų rezultatų patikimumas padidėja. Taigi sertifikatai patvirtina tyrimų laboratorijos patikimumą ir objektyvumą.

Jausdama poreikį savo klientams užtikrinti atliekamų bandymų nešališkumą ir sąžiningumą, įmonė „Intermeko“ taip pat nusprendė dalyvauti akreditacijos procese. Šio proceso tikslas yra pažymėjimas, patvirtinantis, kad įmonės laboratorija dirba pagal standarto PN-EN ISO 17025 reikalavimus, taikomus atitinkamoje srityje. Standartas PN-EN ISO 17025 apibrėžia bendruosius reikalavimus, susijusius su tyrimo, bandymų ir kalibravimo laboratorijų kompetencija. Atitiktis šio standarto reikalavimams taip pat patvirtina laboratorijos, veikiančios pagal šias nuostatas, bandymų rezultatų objektyvumą, pakartojamumą ir patikimumą.

Laboratorija, sertifikuota pagal TÜV

Sertifikavimui „Intermeko“ laboratorija ieškojo patikimos, objektyvios ir ilgametę patirtį vertinimo sistemų ir bandymų srityje turinčios įmonės. Be to, ji turėjo specializuotis automobilių pramonės srityje ir turėti tarptautinį laboratorijų tinklą, pripažintą visame pasaulyje. Rinkos analizė parodė, kad visus nustatytus kriterijus atitinka įmonė „TÜV Rheinland“. Ji yra pasaulyje pirmaujanti sertifikavimo įmonė.

„TÜV Rheinland“ rinkoje veikia jau daugiau nei 140 metų. Visą šį laiką svarbiausias įmonės tikslas buvo ir vis dar yra aukštų teikiamų paslaugų standartų formavimas ir aukščiausios bandomų produktų kokybės užtikrinimas.

Bendradarbiavimas su „TÜV Rheinland“ ir bendravimas su patyrusių specialistų komanda bei jų pateikti pasiūlymai praturtino „Intermeko“ darbuotojų žinias. To prireikė atlikti auditui, kurio tikslas buvo „Intermeko“ personalo kompetencijų patikrinimas.

Audito metu buvo tikrinama įdiegta vadybos sistema, taikomos procedūros, bandymų metodai, darbuotojų kompetencija ir naudojama matavimo įranga. Kartu buvo išsamiai išnagrinėti visi veiksniai, darantys įtaką laboratorijos darbui. Visa tai buvo daroma siekiant įsitikinti, jog laboratorijos akreditavimas nėra paremtas atsitiktinumu. Buvo surinkti įrodymai, užtikrinantys aukštą įmonės teikiamų paslaugų lygį. Galiausiai buvo nuspręsta, kad patikrintoje srityje „Intermeko“ laboratorija dirba pagal standarto PN-EN ISO 17025 reikalavimus.

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!