Saugumas priklauso nuo amortizatorių

29 gruodžio 2016, 12:19

Pakabos elementai su defektais kelia tiesioginį pavojų saugumui. Todėl labai svarbu juos kruopščiai tikrinti ir, jei būtina, pakeisti.

Amortizatoriai – tai eksploatacinės transporto priemonės dalys, tiesiogiai veikiančios saugumą. Todėl mechanikams rekomenduojama juos kruopščiai tikrinti ir, jei reikia, pakeisti, ypač automobiliuose su didele rida. Remontui būtina naudoti aukštos kokybės originalias atsargines dalis. Automobilių gamintojai pakabos sistemoje vis dažniau naudoja lengvas aliuminio konstrukcijas, kurios yra plačiai taikomos prabangiuose automobiliuose. Naudojant iš šios medžiagos pagamintus amortizatorius, reikšmingai sumažėja bendras viso automobilio svoris, todėl sumažėja ir degalų sąnaudos.

Aliuminio komponentai yra tokie pat patvarūs ir tvirti kaip plieniniai jų atitikmenys.

Reguliarūs patikrinimai

Įmonės „ZF Services“ ekspertai servisų darbuotojams rekomenduoja atkreipti klientų dėmesį į periodinius amortizatorių būklės patikrinimus, kurių pirmąjį reikia atlikti nuvažiavus 80 tūkst. km (arba po 5-6 metų), o kitus – kas 20 tūkst. km. Amortizatoriaus defektas gali būti tiesiogine eismo įvykio priežastimi. Netinkamas jo veikimas lemia stabdymo kelio pailgėjimą, transporto priemonės stabilumo praradimą posūkiuose ir ABS, TCS, ESP sistemų veiksmingumo sumažėjimą. Nepaisant to, remiantis skaičiavimais, keliais vis dar važinėja nemažai automobilių su netinkamais amortizatoriais, kurie daro neigiamą įtaką kelių eismo saugumui. Kitomis netinkamai veikiančių amortizatorių naudojimo pasekmėmis yra greitesnis padangų ir kitų pakabos elementų susidėvėjimas, susijęs su nenumatytomis išlaidomis vairuotojui. Reikia atminti, kad abu vienos ašies susidėvėjusius amortizatorius reikia keisti vienu metu. „ZF Services“ ekspertai taip pat rekomenduoja naudoti tik originalios įrangos kokybės dalis. Aliuminio amortizatoriai turėtų būti keičiami lengvojo lydinio atitikmenimis. Tik taip galėsime būti įsitikinę, kad automobilio specifikacija atitiks originalią, o jo sudedamųjų dalių svoris bus tinkamas pagal gamintojo rekomendacijas.

„Sachs“ prekės ženklo amortizatoriai užtikrina aukštą komponentų kokybę ir saugumą, atitinka serijinės gamybos produkciją, skirtą beveik visiems automobilių modeliams. Visas 4000 produktų asortimentas yra aprašytas „Sachs“ lengvųjų automobilių amortizatorių kataloge.

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!