Šiose sostinėse iki 2025 metų neliks dyzelinių automobilių

6 gruodžio 2016, 21:32

Keturių šalių sostinės pranešė, kad iki 2025 metų uždraus dyzelinių automobilių eismą sostinėse. Šio sprendimo ėmėsi Paryžius, Meksikas, Atėnai ir Madridas. Sprendimas buvo priimtas remiantis tuo, kad benzininiai automobiliai teršia orą mažiau negu dyzeliniai. Pasak WHO kasmet dėl užteršto oro žūsta net 3 milijonai gyventojų (Europoje iki pusės milijono) ir milijonai gyventojų serga ligomis, susijusiomis su užterštu oru.

diesel1

Mažiau drastiškas priemones pasirinko Vokietija. Norint sumažinti kenksmingų dujų kiekį miestuose, į miestus bus įleidžiami automobiliai tik su nauju mėlynu ženklinimu, tik dar nėra nuspręstas šio sprendimo įgyvendinimo terminas.

Nėra tiksliai žinomas ir Paryžiaus, Meksikos, Atėnų bei Madrido planas. Tikėtina, kad dyzelinių automobilių eismas gali būti uždraustas tik tam tikrose miesto zonose. C40 nariai nori išpopuliarinti miesto transportą, dviračius bei elektromobilius.

Nors dyzeliniai automobiliai sunaudoja mažiau degalų, tačiau jų išmetamosiose dujose yra kur kas daugiau kenksmingų medžiagų, bei daug toksiškų azoto dujų.

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!