Saugiau, efektyviau ir dar patogiau – „Continental“ plečia komerciniam transportui skirtas jungiamumo technologijas

7 rugsėjo 2016, 23:10

  • Jungiamumas siūlo naujas saugaus važiavimo, optimalaus automobilio valdymo, logistikos ir autonominio važiavimo galimybes;
  • Dinaminis elektroninis horizontas „eHorizon“: informacija apie maršrutą realiuoju laiku;
  • Kelio duomenų bazė: automatiškai įrašyti ir itin tiksliai apdoroti maršruto duomenys;
  • „ContiPressureCheck“: mažesnės išlaidos eksploatacijai dėl mažesnių degalų sąnaudų ir optimizuotos padangų priežiūros.

Hanoveris, 2016 m. rugpjūčio mėn. Duomenų pervežėjai ant ratų: šiuolaikiniuose sunkvežimiuose ir autobusuose maždaug 170 jutiklių nuskaito duomenis, daugiau kaip 90 procesorių juos apdoroja ir apie 150 valdiklių skaitmeninę informaciją paverčia mechaniniu veiksmu. Interneto pagalba šia informacija galima tiek dalintis, tiek ir papildyti, o didesnis duomenų srautas leidžia įdiegti naujas programas ir paslaugas, gerinančias važiavimo savybes, automobilio valdymą, padedančias logistikai ir autonominiam važiavimui. Visas šias naujienas „Continental“ pristatys rugsėjo 21 dieną Hanoveryje, Vokietijoje, prasidėsiančioje Tarptautinėje komercinių automobilių parodoje.

ContiPressurecheck
ContiPressurecheck

Žvilgsnis už posūkio: dinaminis horizontas „eHorizon“ žino visas maršruto detales

Skaičiuojama, kad sunkvežimiai su „Continental“ sukurta „eHorizon“ sistema nuo 2012 metų sutaupė beveik 300 milijonus dyzelino arba maždaug 383 milijonus eurų. Jutiklių sistema naudoja itin tikslius topografinius duomenis ir GPS signalus, siųsdama informaciją į automobiliuose esančius valdymo įrenginius apie eismo situaciją kelyje, o valdikliai apdoroja gaunamus duomenis ir automatiškai pritaiko važiavimo stilių ir greitį. Paskutinė šios sistemos versija – dinaminis elektroninis horizontas – yra itin tiksli ir nuolatos atnaujinamų duomenų laikmena. Dėl realiu laiku gaunamos informacijos, ji netgi įvertina tokius besikeičiančius veiksnius kaip oras, eismo įvykiai ir spūstys.

Parodoje gamintojas pristatys šios sistemos privalumus. Pavyzdžiui, jei informacijos šaltinis praneš apie priekyje esančią spūstį, „eHorizon“ sistema nusiųs šiuos duomenis valdikliams, kurie įjungs laisvą arba perjungs į žemesnę pavarą. Laiku pateikiant svarbią informaciją, sistema ne tik leidžia sutaupyti degalų, bet ir išvengti rimtų avarijų, kai vairuotojas perspėjamas dar tada, kai nemato už posūkio susidariusios spūsties. O mieste ši sistema, gaudama informaciją apie įjungtą šviesoforo signalą sankryžoje, galės pritaikyti optimalų važiavimo režimą.

1_Continental_E_Horizon

Be kitų šaltinių dinaminis elektroninis horizontas gauna itin tikslią ir atnaujintą maršruto informaciją iš „Road Base“ duomenų saugyklos, kurią taip pat sukūrė „Continental“. Ji naudoja iš automobilių jutiklių gaunamą informaciją ir sukuria automobiliui suprantamą kelio atvaizdą. Tokiu būdu užtikrinama, kad automobiliams yra siunčiama pati naujausia informacija realiuoju laiku apie tokius pasikeitimus kaip naujos eismo juostos ar kelio ženklai, suteikiant itin detalią eismo informaciją.

Siunčiami slėgio jutiklių duomenys mažesnėms eksploatacijos išlaidoms

Mažas slėgis padangose reiškia didesnes išlaidas. Bandymų metu sunkvežimių su kroviniu, kurių padangų slėgis buvo vos 2 atmosferomis mažesnis nei įprastas (sunkvežimiuose ir autobusuose jis siekia iki 9 atmosferų), degalų sąnaudos padidėdavo 0,7 l/100 km. Kasdieniai vairuotojų rūpesčiai dažniausiai jiems neleidžia nuolatos stebėti slėgio padangose ir čia gali praversti „ContiPressureCheck“ sistema. Ji naudoja padangose esančių jutiklių, kurie stebi slėgį ir temperatūrą, duomenis realiuoju laiku, ir perspėja vairuotoją jei slėgis pasikeičia.

Ši sistema leidžia sutaupyti degalų ir sumažinti padangų dilimą, taip sumažinant automobilio parko išlaidas. Tokiu būdu vienas automobilis per metus leidžia sutaupyti iki 1200 eurų, taip pat padidinamas saugumas ir sumažinama aplinkos tarša.

www.continental-corporation.com

Oficialusis UEFA EURO 2016™ rėmėjas

Continental plėtoja pažangias technologijas, skirtas žmo

nių ir krovinių pervežimui. Tarptautinis padangų gamintojas, būdamas patikimas partneris ir automobilinės industrijos tiekėjas, siūlo tvarius, saugius, patogius, individualiai pritaikytus ir prieinamus sprendimus. Korporacijos, kurios sudėtyje yra penki padaliniai – Važiuoklės ir saugumo, Vidaus įrangos, Transmisijos, Padangų ir ContiTech, 2015 metų apyvarta siekė 39,2 milijardus eurų. Šiuo metu 55 pasaulio šalyse esančiuose įmonės padaliniuose dirba apie 215 000 darbuotojų.

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!