„Valeo“ praneša apie susitarimą įsigyti pirmaujančią įmonę pavaros perdavimo technologijos srityje „German FTE automotive“

15 birželio 2016, 22:56

Paryžius, birželio 2 d., 2016. „Valeo“ pasirašė sutartį su „FTE automotive“ savininke – įmone „Bain Capital Private Equity“ dėl 100 % „FTE automotive“ akcijų pirkimo. Įmonės pirkimo kaina – 819.3 mln. EUR.

„FTE automotive“, įsikūrusi Vikietijoje, yra pirmaujanti sankabų stiprintuvų gamintoja. Įmonės gaminami produktai puikiai papildo „Valeo“ prekių asortimentą. „FTE automotive“ įsigijimas įmonei „Valeo“ suteiks galimybę plėsti aktyvias pavarų perjungimo sistemas rinkai, sparčiai augančiai dėl dvigubos sankabos technologijos ir hibridinių automobilių rinkų augimo. „FTE automotive“ taip pat sustiprins įmonės „Valeo“ padėtį atsarginių automobilių detalių rinkoje. Tikimąsi, kad „FTE automotive“ įsigijimas bus pelningas jau nuo pirmųjų metų.

2015 m. „FTE automotive“ pardavimai sudarė apie 500 mln. EUR, iš kurių trečdalį sudarė pardavimai atsarginių automobilių detalių rinkoje bei 30 % pardavimų už Europos ribų. Įmonė turi 3 700 darbuotojų ir diversifikuotą gamybą aštuoniose skirtingose šalyse. Tarp jų Vokietijoje, Čekijoje, Slovakijoje, Meksikoje ir Kinijoje.

Komentuodamas sandorį Jacques Aschenbroich, „Valeo“ valdybos pirmininkas, teigė: „FTE automotive“ įsigijimas puikiai dera su „Valeo“ CO2emisijos mažinimo strategija. „FTE automotive“ yra sparčiai auganti įmonė ir technologijų lyderė, su laiko patikrintu gebėjimu derinti ekonominį augimą ir pelningumą. Tai sustiprins „Valeo Powertrain Systems Business Group“. Mes nekantriai laukiame 3 700 „FTE automotive“ darbutojų prisijungiant prie „Valeo“.“

„Valeo“ yra viso pasaulio automobilių gamintojų tiekėja ir partnerė. Kaip technologijų įmonė, „Valeo“ siūlo novatoriškus produktus ir sistemas, kurios padeda mažinti CO2emisiją. 2015 m. „Valeo“ grupės apyvarta sudarė 14,5 mlrd. EUR, 10 % buvo investuota į tyrimus ir plėtrą. „Valeo“  turi 134 gamyklas, 17 tyrimų centrų, 35 plėtros centrus ir 15 paskirstymo platformų. Įmonė turi 82 800 darbuotojų 30 pasaulio valstybių.

Įmonė „Valeo“ yra listinguojama Paryžiaus vertybinių popierių biržoje ir yra CAC 40 narė.

Daugiau informacijos apie „Valeo“ grupę galite rasti internetiniame puslapyje www.valeo.com

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!