Diagnostinių testerių padirbiniai – nežinomos grėsmės

4 gegužės 2016, 22:26

Automobilio prijungimas prie diagnostinio įrenginio dažnai nurodo tikslų gedimą ir padeda sutaupyti pinigų ir laiko. Kokios gali būti pasekmės dėl neoriginalios diagnostikos naudojimo išskyrus baudžiamąją atsakomybę?

„Delphi“ pateikė įdomų pavyzdį. Į įmonę kreipėsi mechanikas, kuris paprašė patikrinti jo naudojamo diagnostinio įrenginio originalumą. Mechanikas atliko diagnostiką savo klientui, tačiau vėliau klientas nuvažiavo į automobilio gamintojo atstovybę. Atstovybėje buvo aptikta, kad automobiliui atlikta diagnostika naudojant neoriginalų įrenginį, todėl automobilio savininkui grėsė automobilio garantijos praradimas.

Rinkoje galima įsigyti diagnostinių įrenginių kopijas, kurie primena „Delphi“ diagnostinius įrenginius. Neoriginalūs įrenginiai iš išorės primena originalius, tačiau viduje jie labai skiriasi, kadangi įrenginiuose sumontuotos skirtingos plokštės. Nuotraukoje matyti, kad originaliame diagnostiniame įrenginyje viskas telpa vienoje plokštėje, o neoriginaliame įrenginyje prireikė dviejų plokščių.

Neoriginalūs įrenginiai nenaudoja naujausios programinės įrangos.

Neoriginalūs diagnostiniai įrenginiai pateikia klaidingą informaciją – jų gamintojai neturi galimybės patikrinti įrenginių su visais diagnozuojamais automobiliais. Yra galimybė, kad neoriginalus diagnostinis įrenginys gali pažeisti automobilio kompiuterį (ECU).

Kaip atskirti „Delphi“ originalą nuo padirbinio?

·        Paėmus įrenginius į rankas iš karto jaučiamas skirtumas. Origanalus „Delphi“ testeris yra padengtas guma, o padirbinys pigiu plastiku.

·        Originalaus įrenginio galas yra aliumininis, o padirbinio – nudažytas sidabrine spalva.

·        Delphi DS150E VCI yra integruota „Bluetooth“ sąsaja, o padirbinys tokios neturi. Jei Jūsų įrenginyje nėra įdiegto „Bluetooth“ modulio tai yra didelė tikimybė, kad įrenginys padirbtas.

·        Originalaus įrenginio galinėje dalyje yra 6 skaitmenų serijos numeris, prasidedantis numeriu 30, taip pat yra užrašas „Made in Sweden“. Jeigu jūsų įrenginyje užrašas „Made in China“ tai jūsų įrenginys padirbtas. Serijos numeris taip pat padirbtas. Anot Europos Sąjungos standartų, įmonės naudojančios nelegalią diagnostinę įrangą gali būti patrauktos atsokomybėn.

·        Neoriginalus DVD diskas su programine įranga yra prastos kokybės.

·        Jeigu įdiegus programinę įrangą įsijungia atskira aktyvavimo programa tai programinė įranga yra nelegali.

Originalus „Delphi“ testeris ir padirbinys


 

Tiksli diagnozė tai – greitas remontas

Komentarai

Komentaras turi būti ilgesnis nei 5 ženklai.

Atkreipkite dėmesį į taisykles!

Komentarų nėra. Būkite pirmas!